
Sveža, razigrana in mehurčkasta osvežitev je spet in.
Letos se vrača hit iz 70-ih let z mešanico vina in mehurčkov, ki je nekaj časa veljala za skoraj prepovedano. Veliko vrnitev osvežilnega špricarja so že lani napovedali mnogi barmani in vinarji, zato smo se pijače, sestavljene iz polovičk vina in mineralne vode, lotili tudi mi, seveda s ščepcem domišljije.
Predstavljamo vam tri načine, kako popestriti poletni špricar. Ne pozabite, postreči ga moramo svežega in ohlajenega!
1. Rose špricar z grenivko
Sestavine
(šest kozarcev)
– buteljka ohlajenega roseja
– liter mineralne vode
– 2 grenivki
– nekaj kapljic džina
– šopek rožmarina za dekor
Priprava
1. Dvema grenivkama odtisnemo sok, tretjo pa narežemo na rezine.
2. Rose, grenivkin sok in mineralno vodo razdelimo po kozarcih.
3. Dodamo nekaj rezin grenivke in malce džina.
4. Okrasimo z vejicami rožmarina.
2. Z melono in baziliko
Sestavine
(za 6 kozarcev)
– buteljka ohlajenega pinota
– polovica ohlajene melone
– liter mineralne vode
– 6 vejic sveže bazilike
– nekaj kapljic limonovega soka
Priprava
1. Iz četrtine melone naredimo pire.
2. Vino in mineralno vodo previdno nalijemo v kozarce.
3. Prilijemo še pire, dodamo nekaj kapljic limonovega soka, sveže nabrano baziliko in okrasimo s tankimi kosi melone.
3. Rdeči špricar z dišečim jagodičevjem
Sestavine
(za 6 oseb)
– buteljka ohlajenega cabernet sauvignona
– liter mineralne vode
– 100 gramov jagod
– ribez, maline in robide
– šopek mete
Priprava
1. Jagode spasiramo v pire.
2. Ohlajeno vino previdno zmešamo z mineralno vodo in jagodnim pirejem ter razporedimo po kozarcih.
3. Okrasimo z jagodičevjem in vejico sveže mete.
Preberite še: Ste za posebne kave?
Naslovna fotografija Thinkstock