V Ljubljani smo dobili prvi samopostrežni pivski zid na Balkanu

Pivoljubi, pozor!

Pred časom smo pisali o pravi napolitanski pici, ki jo v Sloveniji lahko dobite le v izjemno priljubljeni piceriji Verace. In ker je košček italijanske dobrote še boljši ob kozarčku dobrega piva, je ekipa poskrbela za še eno novost, ki je doslej nismo bili deležni. Pivski zid sicer spominja na žalsko fontano, a se od nje razlikuje po možnosti samouravnavanja točenja pijače. Tako je pivoljubom omogočeno, da pod motom ‘Tvoja pipa, tvoje pivo’ sami raziščejo svet najboljših slovenskih mikropivovarjev, kot so Tektonik, Vizir, Mali grad, Hopsbrew, Bevog, Lobik, Maister in Reservoir Dogs, ter preizkusijo kar 14 različnih vrst njihovega piva.

Sorodne vsebine: Kako uživati v pivu, a se izogniti pivskemu trebuščku?

Kako pivski pult deluje?

Pivski pult deluje na vrednostno kartico, ki jo kupite na šanku in napolnite z želeno vsoto denarja. Ob tem dobite tudi kozarec in kartico, za katera plačate depozit (3 evre), ki vam ga ob vračilu kartice in kozarca vrnejo, tega pa lahko za 2,5 evra tudi obdržite.

Nato kartico namestite na ekran, ki bo zaznal, koliko kredita še imate. Na monitorjih so opisana vsa piva, ki so trenutno na razpolago. Ko je ekran prebral vaš kredit, lahko začnete točiti pivo iz pipe. Pri tem ni nobenih omejitev, ni minimalne ali maksimalne količine iztočenega piva. Lahko si natočite manj kot deciliter piva ali pa kozarec napolnite do vrha.

Kje lahko pivski zid preizkusite?

Na Placu, še ne dolgo nazaj Slovely Parku, ki ga najdete na Dunajski 20, in kjer lahko uživate v napolitanski pici Verace, se sladkate s francoskimi slaščicami Zebra Patisseries, popijete dobro kavico, pojeste odlično Bištrojevo kosilo izpod prstov simpatičnega chefa, za katerega vam lahko namignemo, da ste ga nekje že videli.

Foto: Jan Čermelj

Preberite še: Napolitanska pica in najboljši recept za domačo pripravo

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.