6 sestavin za kremni smuti, ki bodo nadomestile banano

Te dni smutije pijemo pogosteje kot sicer, saj lovimo zadnji vlak za popolno postavo.

Najbolj pogosto kombinacijo sestavljajo jagodičevje, mleko in banana, slednja namreč smuti naredi precej kremast, zato jo velikokrat dodamo v blender. A banana ni edina sestavina s tem učinkom. Brez težav jo lahko zamenjamo s katero izmed spodnjih sestavin ter si tako popestrimo jutranji smuti z drugačnim okusom, pa tudi manj sladkorja.

Ovsena kaša

Ovseni kosmiči so nadvse priljubljena sestavina za zdrav zajtrk, namesto v jogurt pa jih lahko zmešate kar v svoj smuti. Vsebujejo veliko vlaknin, poleg tega pa bodo jutranjo zmešanico tudi zgostili.

Avokado

Poln zdravih maščob bo avokado vašemu jutranjemu obroku pričaral svilnato teksturo. Prav tako boste z njegovo pomočjo dlje časa ostali siti. Priporočamo, da v smuti vmešate polovico sadeža.

Jogurt

Priporočamo, da izberete grškega, saj je ta najbolj kremast, prav tako pa vsebuje veliko beljakovin, zaradi katerih boste lakoto začutili precej pozneje kot sicer.

Tofu

Seveda imamo v mislih svilnatega, ki se kot odličen vir beljakovin pomeša med sadje in zelenjavo ter obogati vaš zajtrk.

Chia semena

Chia semena se uvrščajo med superživila, odlično pa se obnesejo tudi kot nadomestek za jajca. Zaradi njihove lastnosti, da se nekoliko napihnejo ob stiku s tekočino, pa bo tudi smuti videti bolj gost in kremast.

Mango

Po jutru se dan pozna in stavimo, da bo vaš, če boste zjutraj v svoj smuti vmešali ta sončni sadež, precej lepši.

Fotografija: Unsplash/Joanna Kosinska

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed