Adijo, mesne kroglice? Ikea pripravlja nov hit.

Švedske mesne kroglice so postale že tradicionalen obrok obiskovalcev Ikee po vsem svetu.

Vsi, ki radi nakupujete v švedskem pohištvenem velikanu Ikea, ste gotovo že poizkusili mesne kroglice, ki jih strežejo v restavraciji trgovine. Obiskovalci so navdušeni tudi nad smešno ugodnimi hotdogi, picami in sladoledom. Nizke cene hrane, s katerimi, kot piše portal Mash, Ikea sicer ne ustvarja velikih dobičkov, so postavljene z namenom. Lačni kupci se med nakupovanjem lahko okrepčajo in tako ne zapuščajo trgovine. Nad kulinarično ponudbo so še posebno navdušeni otroci, ki se med nakupovanjem v trgovini lahko zamotijo tudi s prigrizki in plišastimi igračami, ki so na voljo kar med pohištvom.

Mesnim kroglicam dodali novost

Zvezde Ikeinega menija so bile do sedaj švedske mesne kroglice, ki so postale nekakšen simbol nakupovanja v Ikei. Postale so namreč takšna uspešnica, da jih lahko kupite tudi v zamrznjeni obliki in tako Ikein obrok pripravite doma. Pred dnevi pa je švedska trgovina predstavila novost in alternativo svoji kultni jedi. Na meni bodo dodali vegansko različico kroglic, ki naj bi bile prav tako okusne kot mesne. V njih naj bi bilo tudi dovolj beljakovin, ki jih sicer v kroglicah zagotavlja meso.

Ikea, ki v zadnjem času na svoje menije dodaja vse več živil z eko in bio nalepko, se je za veganske kroglice odločila iz trajnostnih razlogov. Poleg veganom bo nova ponudba tako koristila tudi našemu planetu, pravijo v vodstvu.

Veganske kroglice bodo predvidoma na voljo v začetku prihodnjega leta. Trenutno je receptura še v razvoju, saj želi švedski trgovec zagotoviti kar najboljši okus in kakovost svojega novega kulinaričnega produkta.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Mesne kroglice po švedsko
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed