Jamie Oliver izdal novo kuharico, iz katere diši po Italiji

Oddajo Jamie kuha po italijansko že lahko spremljamo, izšla pa je tudi knjiga.

Vsak ponedeljek ob enih popoldne in devetih zvečer si na 24Kitchen Slovenija lahko ogledamo nov del Jamiejeve kuharsko-popotniške oddaje Jamie kuha po italijansko, ki navdušuje s preprostimi italijanskimi recepti, čudovito sliko in dih jemajočimi kotički v Italiji, kjer Oliver s svojim mentorjem in prijateljem Genarom Contaldom obiskuje Italijanske none, lokalne pridelovalce in skrite vasice, v katerih se je razvila t. i. cucina povera, kuhinja revnih. Kuharski zvezdnik je znan po svojih rustikalno obarvanih receptih, ki v kuhinjo prikličejo domačnost in toplino, italijanske none, ki že 50 let kuhajo avtentične jedi in izdelujejo fantastične testenine, za katere še slišali nismo, pa mu to zgodbo pomagajo nadaljevati.

Mnogi ste zagotovo upali, da bo oddaja prelita v knjigo, kajne? Kuharica je že na voljo, saj je vseh pet let nastajanja Jamijeve italijanske kuharske serije zorelo tudi gradivo za tiskano obliko, opremljeno z zares vrhunskimi posnetki priznanega fotografa Davida Loftusa, ki stoji za vsemi Jamiejevimi projekti.

Jamie želi v knjigi podeliti svojo ljubezen do italijanske kulinarike z recepti, pripravljenimi iz sestavin, ki so vsem dostopne. Iz nje bo zadišalo po jedeh, kot so domača napolitanska pica, polnjena focaccia, pita iz rižote, najboljša carbonara, tiramisu z limončelom in še bi lahko naštevali. V težki in slikoviti zbirki boste našli 140 receptov, ki so napisani v povsem enostavnem Jamiejevem stilu, po poglavjih pa se deli na predjedi, solate, juhe, meso, testenine, ribe, riž in cmoke, kruh, priloge in sladice, ne manjka tudi razlag osnovnih tehnik, trikov in namigov.

Zakladnica italijanski jedi, ki jo je Jamie posvetil Genaru Contaldu in Antoniu Carlucciu, vam bo v pomoč, ko boste rabili hiter recept za vsak dan, prav tako pa bo zakladnica idej za vikend kuharijo in praznično ravajanje najbližjih. Po italijansko, seveda!

Čeprav knjige na slovenskem tržišču in v slovenskem jeziku še ni, pa jo v angleški različici vseeno lahko naročite tukaj.

Fotografija: Youtube, Amazon

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed