Odprta Kuhinja

Jutri v prilogi OK: kaj je treba narediti s česnom, da bo jed fantastična

Odpri galerijo
A+   A-
Same dobrote vas čakajo. Sladkosnedi, zelenjave željni in avanturisti. Vsi boste prišli na svoj račun.



Je mogoče izboljšati tako znamenit recept, kot je porova juha? Tjaša in Blaž (Midvakuhava.si) vsak mesec pod drobnogled jemljeta klasike slovenskih nedeljskih kosil. Tokrat preberite, kaj je treba narediti s česnom, da to juho povzdigne v nekaj gurmanskega, še boljšega, kot smo poznali do zdaj.

Vsakemu kdaj ostane kak kos kruha. Koliko idej vam pade na pamet, kako ga porabiti, kajti hrane pa res ne bomo metali stran? Mi imamo tri zares dobre namige: en vas bo pravil milo spomnil na otroštvo, druga dva pa bosta krasna opora za krepke zimske juhice, v tem času kraljice mize.

Ko je Tamara Ružić pripravljala testenine (kuhane in pečene), smo se dajali s poimenovanjem: je imela rigatone ali tortiglione? In smo sklenili, da je čas za obnovitveni tečaj italijanščine. No, vsaj tiste, povezane s testeninami, ki imajo v sredi luknjo.

Pssssst... Ljubitelji sladkega. Kvašeni cmoki s sredico iz nutelle. Imamo vašo pozornost?
Tiskano OK in časnik NeDelo, kateremu je priložena, lahko naročite tukaj.

ni podpisa
ni podpisa
Datum Objave: 24.1.2020 ob 10:01

Več iz te teme:

tiskana OK

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.