Kaj bo dobrega v tiskani OK

Martinovo je pred vrati.

Mi kar začenjamo z martinovim. Je le tako velik praznik za ljubitelje dobre hrane in vina, da mu menda lahko namenimo dve številki. V prvi vas Tjaša in Blaž (Midvakuhava.si) naučita, kako se rečka lahko priravi tudi na zalogo. In še mehkejša bo, ob uporabi tega njunega recepta. Imata pa še prekrasno čokoladno torto s sladkim vinom, pa solato iz rdečega zelja, pravo piko na i.

Katja Rebolj je vedno v cvetju. Mnogi jo povezujete z imenom Rožma: je ženska, ki se je odločila svoje poznavanje užitnih divjih zeli in cvetic spremeniti v posel. Od zdaj bo nasvete, ki pobožajo oko in dušo, delila tudi z bralci OK: že prvič nam pove nekaj novega. Mi smo mislili, da jeseni vse samo umira, ampak ne: na travniku, daleč od oči, rastejo mladi listi, prav taki, kot jih potrebujemo, da nas pred zimo oskrbijo z minerali in vitamini. Katja je nabrala tudi zadnje cvetje v jeseni, pa še enkrat razloži, s katerimi krasimo hrano in s katerimi definitivno ne.

Veste, kaj je skorš? Slavka Ilich je znova odkrila te ljubke male plodove in jih, v jesenskem duhu, zavila v poseben plašček. Ima tudi nekaj preprostih receptov za jedi, ki bodo že čisto v duhu martinovega: prepoznavne, a vendarla drugačne.

Mojca Koman pa znova rešuje vaše zadrege glede kuhanja med tednom: tokrat je pripravila bučno juho z arašidovim maslom, kostanjeve njoke, pražena jetrca s slanino in radičevo juho.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed