Kaj vse zmore trendi Philipsov Airfryer

Skupaj z Darjo Končarevič, ustanoviteljico in gonilno silo ljubljanske Bazilike, smo preizkusili, kaj vse zmore Philipsov Airfryer oz. t. i. cvrtnik na vroči zrak. Uporabila je različico cvrtnika v velikosti XXL in tako pripravila jedi v količini, ki zadošča obroku za vso družino.

S Philipsovim Airfryerjem je lahko pripravila hrano z malo ali brez dodanega olja, saj je aparat zasnovan tako, da odstranjuje in zajame maščobo iz hrane, kar je veliko bolj zdrav način cvrtja. Darja je za pripravo in videorecepte izbrala piščančja krilca z ingverjem, bučkine ocvrtke s parmezanom in za sladico brownije z orehi pekan in grobo soljo.

Z izborom je želela pokazati, da je Airfyer primeren za širok nabor različnih jedi in tudi za sladice. Darja je nad aparatom navdušena, najbolj pa ji je všeč to, da kljub majhni količini olja jedi postanejo še bolj sočne, hrustljave in izjemno okusne. Čas priprave oz. pečenja pa je krajši kot v običajni pečici.

Vabljeni k ogledu treh videoreceptov in podrobnejšega postopka priprave.

Za piščančja krilca z ingverjem potrebujemo:

  • 1 kg piščančjih perutničk
  • 4 žlice moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička česna v prahu
  • poper po okusu

Postopek:

Perutničke splaknemo pod tekočo vodo in dobro osušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačkami. Skupaj zmešamo vse preostale sestavine in v tem povaljamo vsako perutničko posebej. Pečemo brez dodane maščobe.

Pečemo: 15 minut pri 180 stopinjah + 5 minut pri 200 stopinjah

Za marinado:

2 žlici cvetličnega medu

2 žlici sojine omake

1 strok česna

2 žlici naribanega svežega ingverja

2 žlici vode

Vse skupaj na nizkem ognju kuhamo 10 minut, še vroča krilca prelijemo in zmešamo z marinado.

Krilca postrežemo s svežimi kumarami, začinjenimi s sezamom, čilijem, kisom in sezamovim oljem.

Za bučkine ocvrtke s parmezanom potrebujemo:

  • 1 srednje velika bučka
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 2 žlici ovsenih kosmičev
  • 2–4 žlice moke
  • 2 žlici drobtin
  • 1 žlica sezama
  • 2 jajci
  • sveža zelišča
  • sol, poper

Postopek:

Bučko na grobo naribamo, dobro posolimo in pustimo stati vsaj 10 minut, da spusti čim več tekočine. Bučke kar z roko dobro ožamemo in iztisnemo odvečno tekočino. Na strgalniku naribamo tudi parmezan in čebulo ter na fino še česnov strok. Odcejenim bučkam med mešanjem dodajamo vse sestavine: čebulo, česen, ovsene kosmiče, moko, drobtine, sezam, jajci in sveža zelišča. Na koncu po okusu še solimo in popramo. Vse skupaj dobro premešamo in oblikujemo polpetke (če masa ne drži skupaj, dodamo še kakšno žlico drobtin ali moke) ter jih pomažemo z malo oljčnega olja. Položimo v košarico.

Pečemo: 15 minut pri 170 stopinjah

Ocvrtke postrežemo s pomakico iz grškega jogurta in limone ter skledo sezonske solate.

Za brownije z orehi pekan in grobo mleto soljo potrebujemo:

  • 160 g čokolade (najmanj 58 % kakavovih delcev)
  • 80 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 60 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • 60 g celih orehov pekan

Postopek:

Najprej nad vodno kopeljo stalimo čokolado skupaj z maslom. Stehtamo in premešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek in sol. Penasto stepamo jajci skupaj s sladkorjem, dokler ne dobimo rahle in puhaste zmesi, kakšnih 5 minut. Jajčni zmesi dodamo malo ohlajeno čokolado z maslom in na koncu še suhe sestavine. Vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko, povrhu potresemo orehe pekan in grobo mleto sol.

Pečemo: 15 minut pri 180 stopinjah.

Naročnik oglasne vsebine je Philips

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed