Kako na najbolj enostaven način odrezati ravno dovolj peki papirja in obložiti pekač

To sta pravzaprav edina trika, ki ju morate poznati, da boste brez pretiranih preglavic in mečkanja peki papirja obložili okrogel ali kvadraten model za peko.

Priznajmo, včasih se nam kar ne ljubi ukvarjati s peki papirjem in marsikdaj bi vse skupaj nekam zalučali, ko najprej odrežemo premalo papirja, nato pa preveč, da nas ovira pri vlivanju biskvitne mase. A k sreči so si pametni in potrpežljivi ljudje nekoč vzeli čas in nam pokazali, da to vendarle ni tako težko opravilo, danes pa navdušenci, ki odkrivajo čare peke, trike delijo z nami na družbenih omrežjih in žanjejo neverjetne odzive, ki se merijo v tisočih in tisočih všečkih.

Okrogel pekač

Rolico papirja za peko raztegnemo čez pekač in odrežemo malce večji kvadrat, kot je premer modela.

Papir prepognemo na pol, da dobimo pravokotnik, nato še enkrat na pol, da nastane kvadrat, tega po diagonali prepognemo v trikotnik, ki ga zgibamo še naprej, da dobimo najožji možen trikotnik.

Konico tega postavimo v sredino pekača in odrežemo tam, kjer se zunanji rob dotika roba pekača. Ko ta papir razpremo, bo ravno tako velik, kot je dno modela.

Kvadrat

Odrežemo kos peki papirja, ki je večji od našega pekača, ga položimo pod pekač in nato v ravni črti razrežemo do vogalov pločevine, tako da dobimo nekakšne štiri lopute.

Vse te lopute nato prepognemo proti središču peki papirja.

Papirnat nastavek položimo v pekač, kjer se nam bo sam od sebe ulegel na dno in ob stranice modela.

Naslovna fotografija: Marie Wurm/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana