Kako najbolje shraniti avokado, da ne porjavi?

Avokado za zajtrk, kosilo in večerjo.

Zdi se, da je avokado popolnoma obnorel svet. Nutricionisti ga zaradi zdravih maščob toplo priporočajo, kot je videti na družabnih omrežjih, pa je nad avokadom še posebej navdušena generacija milenijcev.

Avokado je zaradi blagega okusa in obilice hranil popolno živilo, ki ga lahko vključimo v kateri koli obrok v dnevu, a kot vsaka stvar ima tudi milenijski sadež svoje slabosti.

Ker je precej nasiten, ga je težko pojesti celega, zato tisti, ki si ga ne delite z drugo osebo, veste, kakšna težava nastane, ko želite sadež shraniti za kasneje. Avokado namreč hitro postane rjav, nekoliko kasneje pa pridobi tudi grenak okus.

Tako smo se dolgo časa zatekali k plastični foliji, ki je za nekaj časa podaljšala svežino prerezanega sadeža, a ker tudi ta ne deluje najbolje, smo se odločili preizkusiti še en – malce čuden – trik, ki smo ga prebrali na portalu Kitchn.com.

Na omenjeni spletni strani namreč priporočajo, da prerezan avokado shranimo v ravno prav veliko plastično posodico, obenj pa shranimo tudi kos navadne čebule. Ta naj bi v zaprti posodi preprečila gnitje avokada, ob predpostavki, da celoten paketek shranimo v hladilnik. Atmosfera, ki jo v posodi tvorijo žveplene spojine, sicer naravno prisotne v mesnatih listih čebule, tako podaljša rok trajanja avokadu in tako boste prerezan zeleni sadež lahko hranili tudi do nekaj dni.

Dobra novica je, da trik resnično deluje in če ne verjamete, ga preizkusite sami. Vaših komentarjev bomo veseli na našem Facebook profilu.

Preberite še: Avokadomanija

Foto: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana