Kako narediti najlepše marmornate pirhe

Preprost trik, ki poleg čudovitega rezultata prinese tudi obilo zabave.

Ste se kdaj spraševali, kako se naredijo ljubki pirhi, ki izgledajo, kot da so iz marmorja? Mi smo se in kar nekaj časa preživeli na družbenem omrežju Pinterest, kjer smo brskali za navdihom, kakšnih velikonočnih jajc bi se lotili letos.

Velika noč je namreč odlična priložnost, da postanemo kreativni, tako kulinarično kot umetniško, in svoje najbližje presenetimo z odličnimi okusi ter izvirnimi idejami.

Letos smo se odločili, da polovico pirhov obarvamo v naravne barve, nekaj pa jih bomo odeli v marmorno preobleko. Za ustvarjanje boste potrebovali nekaj pripomočkov, pripravite pa tudi sladko smetano. Kmalu razkrijemo, zakaj.

Postopek za marmornate pisanice smo našli na kar nekaj različnih portalih, kjer pri ustvarjanju večinoma uporabljajo brivsko peno. Ker pa raje posegamo po jedilnih sestavinah, jo bomo nadomestili s sladko smetano. Trdo stepeno, seveda.

Potrebovali boste:

– steklen pekač
trdo kuhana jajca
– 500 mililitrov sladke smetane
– jedilne barve
– karton za jajca
– paličico za ražnjič
– papirnate brisačke

Priprava

1. V steklen pekač nadevajte trdo stepeno sladko smetano ter po površini pokapljajte jedilne barve tako, da bo površina smetane pisano pikasta. Nato vzemite paličico za ražnjič ter z njo po površini potegnite nekaj črt od vrha navzdol in od leve proti desni. Opazili boste, da so se barve na površini lepo pomešale in tvorijo pisan vzorec.

2. Vzemite jajce (eno po eno) ter ga povaljajte v smetani. Odložite ga na stojalo za jajca in pustite stati vsaj uro in pol. Dlje kot bodo jajca stala, močneje se bo barva prijela na površino.

3. Nato jajca preprosto obrišite v papirnate brisačke.

Primer, kako jajca marmornato obarvamo, si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku.

Nasvet: Da se izognete pisanim madežem na vaših dlaneh, uporabite rokavice.
Preberite še: Test: Kako se za barvanje pirhov obnesejo naravna barvila

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed