Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-

Tudi ta vikend lahko v prilogi Nedela pričakujemo kup jesenskega kuharskega navdiha.


Temule bi lahko rekli F5 Orešnik. Po desetih letih smo znova obiskali
znano kozjerejsko kmetijo in sirarno v Šentjoštu nad Horjulom in osvežili
podatke. Vprašali, kako na nadaljevanje gledajo po vseh teh letih
izkušenj, pa kako je nastala najnovejša knjiga o kuhanju s siri,ki jo je
napisala Irena Orešnik, sicer tudi kraljica kmetijske statistike in
nominiranka za Slovenko leta. Pa še namig: sin Krištof, ki se uči za
kuharja, je jedilnik začinil po svoje. Med drugim trdimo, da boljše
kombinacije hruške in kozjega sira, kot ga je pripravil, ni.

V življenju Valtera Kramarja iz Hiše Franko je nova ženska. Polonka. V
velikem, iskrenem intervjuju nam je poedal, kakšno je življenje z žensko,
ki je v svojem poslu najboljša na svetu, in kaj bo s Polonko. To je namreč
novi lokal, sprošen, popotniški, dobrodušen in neformalen, kjer bodo na
voljo jedi, ki jih je Valter v Hiši Franko ponujal pred 25 let. Kar veliko
besed pa je steklo tudi o pivu Feo, ki ga navdušeni varijo v Kobaridu.

Pa še ena zanimivost: ste vedeli, da se lahko velikim stroškom za žafran
izognete tudi tako - da ga preprosto vzgojite doma. Mirjam Grilc, naša
zeliščarica z gore, je šla nad cvetočo skupinico, pobrala dragoceni in
silno lahki tovor in popisala svoje izkušnje z vzgojo in potem tudi
kuharijo.

Imamo pa tudi neke vrste potopis. Poiskali smo pet najbolj zanimivih
obloženih kruhkov, sendvičev po domače, ki jih najdete po različnih
turistično zanimivih deželah. Imamo celo tako podrobna navodila, da boste
točno vedeli, s kateremu štantu, na kateri tržnici pojdite.

Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 20.10.2017 ob 14:10

Več iz te teme:

Odprta kuhinjareceptinapovedniktiskana izdaja

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.