Napovednik: Kaj bo dobrega v tiskani OK

Dišalo bo po ljubezni!

Pred valentinovim nas vleče na morje in evo: Odprta kuhinja je ta teden v pravkar odprti Kužini, v hotelčku Stara šola v Kortah. Glavni kuhar Marko Gorela je prispeval tri seksi recepte, mi pa smo ugotavljali, zakaj je tu tako veliko ostankov zgodovine: Korte so točno tak hribček, na kakršnega vrh bi sedel, da bi lahko gledal daleč v daljavo, prek morij, Istre,… Romantika!

Mirjam Grilc je bila zadolžena za tri srca: naredila je alpskega, nordijskega in italijanskega. Tokrat bodite predvsem pozorni na tortico, ki se jo naredi iz starega rženega kruha: starodavni nordijski recept je to, brodtort, in eden naših najljubših vseh časov!!!

Valentinovo je praznik, v katerega so, mogoče še najbolj, zaljubljeni gostinci. V dolgem in pustem februarju jim vsaj za en teden napolni vse mize. Kaj bodo kuhali v nekaterih naših najboljših restavracijah te dni? Odgovarjajo Igor Jagodic, Janez Bratovž, Tomaž Kavčič in Marko Pavčnik.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Naslovna fotografija: Getty Images

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana