Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK?

Spet težko pričakujemo vikend, Nedelo in z njim novo prilogo OK. Najbolj neučakani pa lahko tukaj preberete, kaj smo vam zakuhali ta teden.

Senzacija. Kruh?! Anita Šumer, ki je s svojim oblikovanjem kruha iz kislega testa postala spletna senzacija z več kot 20 milijoni ogledov, razmišlja in rekonstruira, kako se je ta “kepa” začela valiti. Pravzaprav dobra šola za vse, kaj je treba početi, da lahko vsaj začnete upati na svojih pet minut svetovne slave.

Najboljše iz grozdja. Z našo najljubšo ekipo na BIC Ljubljana smo skuhali pet jedi, ki vključujejo enega od zanesljivih znanilcev jeseni, grozdje. Zanimiva seansa, ampak mogoče nam je zdaj malce bolj jasno, zakaj ga večinoma predelamo v vino ali pozobljemo kar tako. Njegov okus je pri kuhi kar težaven, da o peškah sploh ne govorimo. Zmagovalni recept pa je res duhovit!

Pogovarjali smo se s Petrom Hajdujem, ki z ekipo zanesenjakov sredi septembra pripravlja prvo mednarodno BBQ-tekmovanje. Na Zbiljah bo tudi resen šampion Jim Johnson, ki je na različnih tekmovanjih v tem načinu priprave mesa zmagal skoraj osemdesetkrat. Ekip bo nekaj manj kot 30, v njihovih logotipih smo našteli 8 pujsov.

Foto: Tomi Lombar

Slavka Ilich pa nas znova osrečuje z dragocenimi nasveti za kuho z nič kilometrine; kar pridela na svojih dveh majhnih dvignjenih gredah v enem od blokovskih naselij v Ljubljani, predela v preproste, a elegantne in zdrave krožnike.

Foto: Slavka Ilich

Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.