Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Odpri galerijo
A+   A-
Vikend bo sončen, ravno prav za kuharijo! Preverite, kaj vas čaka v Okusih.



Ne znam si predstavljati, da bi takole na začetku poletja jedla kislo zelje ali repo, pravi Beba Splichal v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic, brez težav pa sprazni lonček kimčija, ki je prav tako kisla, fermentirana zelenjava, večinoma zelje. Odkar ga je odkrila, kimči namreč, spada med tistih pet stvari, ki si jih želi videti, ko odpre hladilnik. Kos kruha, lepljiv namaz, recimo arašidovo maslo, povrh kimči in že ima krasen mimogrede sendvič. V vege & eko kotičku boste našli recept za omlete s fermentirano zelenjavo.

Obrane češnje ne morejo dolgo čakati, ko se jih do sitega nazobamo, z njimi pripravimo biskvit. Enostavna in hitra rešitev, ko nas presenetijo gostje ali ko se nam zahoče nekaj sladkega.

Chef Bine Volčič po novem kuha tudi v Kranju. Za pokušino v Okusih objavljamo recept za kranjski teglc.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa
Fotografija: Getty Images
Preberite še: To je razlog, zakaj morate vedno kuhati z leseno kuhalnico
Datum Objave: 8.6.2019 ob 12:06

Več iz te teme:

napovednikOkusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja