Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Slivovi cmoki, ki vedno uspejo, odličen tedenski jedilnik in fige za posladek.

Mislite, da ne znate kuhati? Ponujamo vam recept, ki vselej uspe. Kot pravi Beba Splichal, se vsakdo lahko nauči kuhati dovolj dobro, tudi če ga ni naučila mama in nima posebnega talenta za kuharske veščine, da bi mu bilo v kuhinji takoj vse jasno. V spodbudo za veselje pri kuhanju v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic, predstavljamo slivove cmoke. Ne, niso komplicirani, ne bodo razpadli med kuhanjem in ne potrebujete čudnih sestavin. V bistvu samo polnovredno pirino moko, sladkor, drobtine in slive.

Po tedenski jedilnik smo se odpravili v Sobo 102, priljubljeno ljubljansko zbirališče. Za navdih objavljamo recepte za morsko obarvane krožnike, kot so sipini rezanci z dimljeno postrvjo ali špageti z gamberi.

Za sladke razvade so tu fige, ki smo jih vmešali v odlično pito s kremnim sirom, navdušila pa nas je tudi klasična jabolčna pita.
Okusojedci so se razvajali v velenjski Vili Herberstein in ugotovili, da se tja ne gre le najest, temveč uživat v dobri hrani. Več preberite v Okusih!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Preberite še: Kruhki z mocarelo

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed