Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Slastne pite zaznamujejo Okuse, ki so v soboto priloženi Slovenskim novicam.

Slaščičarka, ki jih peče v planinski koči na Vojah na 690 metrih nadmorske višine, z nami deli dva recepta: klasika z jabolki je za vse ljubitelje jesenskih okusov, čokoladne pa se bodo razveselili predvsem otroci in tudi malo starejši ljubitelji čokolade.

V tedenski jedilnik smo vpletli recepte z medom, Jasna Damjana Tošić ga je vmešala v testenine z blitvo, tudi marinada za svinjska rebrca je sladka, štruklji z medom in žafranom bodo šli v slast celo največjemu sladokuscu.

Gozdna kopel med visokimi drevesi in na poteh, ki so komaj opazne pod listjem, ima blagodejne učinke na naše telo. Na sprehodu po gozdu boste verjetno našli kakšno gobo, in če jo poznate, jo lahko pripravite v preprosti omaki, začinjeni po japonsko s pasto miso. Zraven se najbolj prileže pire krompir.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Preberite še: Vsa pravila kuhanja testenin, ki jih morate poznati

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed