Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Sveže, kot se za poletje spodobi!

Narežimo si enega najbolj sočnih in osvežilnih sadežev poletja. Lubenica, bogat vir vitaminov in antioksidantov, nas bo dobro odžejala, saj vsebuje več kot 90 odstotkov vode – le dobro jo je treba ohladiti! Če nas poletna vročina ni povsem dotolkla in če se nam ljubi nekaj minut brkljati po kuhinji, je odlična osvežitev tudi domač sorbet iz lubenice. Enostavno, a pregrešno dobro! Recept najdete v Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic.

Danes rabutamo koruzo, je oznanila naša sodelavka Beba Splichal. Brez skrbi, noben kmet je ni podil z vilami, saj je mlade storže dobila v vasi. Res pa je z njimi tekla v kuhinjo, saj mora koruza čim prej v lonec ali nad ogenj. Storže olupimo šele tik pred kuhanjem. Koruzna juha je presenetljivo slastna, a s koruzo polnjeni mošnjički v azijskem stilu so naravnost božanski.

Ena od zvezd poletnih dni je tudi pica. Sto ur v hladilniku, tri minute v pečici. Več v Okusih!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed