Napovednik: Kaj boste ta vikend kuhali z Okusi

Prvi spomladanski vikend bomo kuhali …

Nešteti spomini so povezani z vonjem, okusom, vonj po palačinkah nas vrne v otroštvo, okus pečenega jajčka obudi spomin na staro mamo, krofi prikličejo babico, kokosova potica prinese nasmejano mamo … V Okusih pišemo o hrani za dušo, hrani, pripravljeni z ljubeznijo in strastjo.

Precej strasti premorejo vinarji, grozdje nežno božajo, negujejo z ljubeznijo, strastjo, spoštovanjem do narave. Vina so za prenekaterega največja strast, ki lepo zaokroži jed, smo prepričani v Okusih. In tudi pri kuhi ga radi uporabljamo, v njem lahko mariniramo in ga dodajamo jedem, mesnim in zelenjavnim, za poseben okus, piko nad i.

To ob koncu obeda postavi sladica. Pomlad je v deželi, težke mastne sladice so se umaknile puhastim, nežnim, sočnim. Sladkosnedi boste v tokratnih Okusih zagotovo našli kaj zase: sočen ananasov kolač, slastni zavitek, narastek ali pa medenjakove palačnike, slovensko-francoska kombinacija. Pa dober tek!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed