Odprta Kuhinja

Naravno barvanje pirhov z borovnicami

Odpri galerijo
A+   A-
To je letos naš najljubši način barvanja pirhov. Pa še popolnoma naraven je.



Saj vemo, kaj se vam mota po glavi: to je pa drago, si mislite, kajne? Naj vas potolažimo: 500-gramski paket zamrznjenih borovnic dobimo že za dva do tri evre, iz njega pa bomo naredili kar tri litrske kozarce barvila oziroma 12 pirhov hkrati. Še bolje bo, če kozarec barvila uporabimo večkrat (le prej se bo treba lotiti barvanja), ostale borovnice pa kar pojemo.

Po treh urah namakanja jajc že dobimo pirhe v svetlejših modrih odtenkih, po 12 urah pa so zelo temni.
Po treh urah namakanja jajc že dobimo pirhe v svetlejših modrih odtenkih, po 12 urah pa so zelo temni.

Sestavine za litrski kozarec (vanj spravimo 4 jajca)



  • skodelica zamrznjenih borovnic

  • skodelica vode

  • 2 žlici alkoholnega kisa

  • ohlajena razbeljena jajca ali kupljena jajca z belo lupino (preberite, kako jih razbelimo sami)


Priprava


1. Borovnice stresemo v blender in zelo dobro zmeljemo v čim bolj homogeno tekočino, ki jo nato temeljito precedimo skozi gosto cedilo.

2. Jajca po želji okrasimo s travicami in cvetjem ter oblečemo v najlonske nogavice, nato jih previdno predenemo v kozarec, zalijemo s tekočino in po potrebi dolijemo malce vode, da so zares pokrita.

3. Kozarec postavimo na hladno. Po treh urah že dobimo pirhe v svetlejših modrih odtenkih, po 12 urah pa so zelo temni.
Namig: Kot mersko enoto smo imeli skodelico, v katero gre 2,5 dl tekočine.

Priporočamo še: Kako do neverjetnih odtenkov pastelno modrih pirhov

Fotografije in izvedba: Sonja Ravbar
Datum Objave: 10.4.2020 ob 08:04

Več iz te teme:

borovnicepirhi

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.