Odličen recept za lahko lazanjo iz bučk brez testenin

Porabite presežek bučk tako, da z njimi zamenjate testenine v lazanji. Navdušeni boste nad končnim rezultatom!

Kdaj ste nazadnje sami naredili lazanjo? Vemo, njena priprava nas lahko kar nekaj časa zadrži v kuhinji. Pa vendar se na koncu, ko poln pladenj dišeče italijanske jedi potegnemo iz pečice, vedno strinjamo, da se je vsaka minuta izplačala.

Ker smo na našem portalu opazili, da vas v zadnjem času nadvse navdušuje vse, kar je povezano z bučkami, smo se danes odločili, da lazanjo pripravimo malce drugače. Namesto testenin jo bomo sestavili iz bučkinih slojev in tako dobili bolj lahkotno, poletno različico italijanske specialitete. Ker vas je pretekli teden popolnoma obnorel recept za bučkine palčke, ki ne redijo, naj vam namignemo še, da boste tudi tokrat jedli manj kalorično.

Skratka, če ste lazanjo že kdaj pripravljali, bo spodnji recept za mačji kašelj, saj je razlika le v tem, da namesto testenin uporabite na dolge trakove narezane bučke. Ker vsebujejo vodo, bo lahko po peki lazanja malce bolj mokra, temu pa se lahko izognemo tako, da se odvečne tekočine iz bučk znebimo, še preden jih zložimo na pladenj. Lahko jih na hitro popečemo na ponvi, ali pa trakove posolimo, počakamo 15 minut, da izpustijo vodo, in že so nared. Omako lahko pripravite sami po svojem okusu, če ste zaradi visokih temperatur malce leni, pa lahko pogoljufate tudi z že pripravljeno iz trgovine. Za vse, ki imate raje recept v premikajoči se sliki in besedi, pa spodaj prilagamo še video.

Sestavine

  • 4 velike bučke
  • 900 g mlete govedine
  • 680 g paradižnikove omake za testenine
  • 425 g rikote
  • 100 g ribanega parmezana
  • 170 g mocarele
  • 1 jajce
  • sol in poper
  • pest sveže bazilike in peteršilja

Priprava

1. Pečico vključite na 200 stopinje Celzija.

2. Bučke operite in jih po dolgem narežite na tanke rezine.

3. V veliki ponvi prepražite govedino in jo prelijte z omako iz kozarčka. Dobro premešajte. (Če omako pripravljate po svojem receptu, preskočite ta korak).

4. V posebni posodi zmešajte rikoto, jajce, parmezan, sol in poper.

5. Pekač za lazanjo po dnu premažite z žlico paradižnikove omake z govedino. Nato dno prekrijte z bučkami.

6. Bučke prekrijte z omako, nato pa vse skupaj še s slojem rikote. Posujte z ribano mocarelo in ščepcem sveže sesekljane bazilike in peteršilja. Nato zopet premažite s slojem omake, nadaljujte z bučkami in tako naprej. Zaključite s slojem mocarele.

7. Lazanjo nato potisnite v pečico in pecite 40 do 45 minut, dokler po vrhu ne postane zlato rjavo zapečena.

Preberite še: Grenkoba v bučkah in kumarah je toksična, a tudi zanič, zato so zastrupitve redke

Fotografija: VeselovaElena/Getty Images

 

 

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed