Odličen trik za najboljšo mesno štruco

Jo je že kdo poizkusil pripraviti na tak način?

Stephanie ali štefani? Pečenka iz mletega mesa, ki jo poznamo tudi pod imenom mesna štruca, je priljubljena jed, ki se na slovenskih mizah največkrat znajde za vikend. Na spletu je mogoče najti neomejeno število receptov, štefani pa obvezno vsebujejo tudi kuhana jajca. In ravno zaradi viška slednjih, se mesna štruca velikokrat znajde na praznični mizi v velikonočnem času ali takoj po praznikih.

Preberite tudi: Mesarski mojster svetuje, kako narediti šunko v testu

Mesno štruco vsako gospodinjstvo pripravlja po svojem hišnem receptu. Ta je lahko družinska zapuščina ali skrivnost katere ali katerega od pomembnih kuharjev. Pred kratkim pa smo naleteli na preprost trik, ki naj bi izboljšal prav vsak recept. Na enem od spletnih forumov se je namreč oglasila navdušena uporabnica in dejala, da je njena skrivnost najboljše mesne štruce kruh, tega pa ne zmeša v maso, temveč ga položi na dno pekača.

Med gospodinjami je završalo in lotile so se preizkušanja novega trika. In rezultat? Dve rezini kruha, ki jih boste zložili v model, še preden boste vanj položili meso, pomagata pečenko narediti boljšo. Vpijeta maščobo, da ta ne plava po pekaču in čeprav bistvene razlike v okusu ni, ima zgornji trik še eno dobro plat. Kruh, ki se je pekel skupaj z mesno štruco, je popil njene sokove in postal tudi odlična priloga. Kot nadev pri piščancu!

Preizkusite, ne bo vam žal.

Preberite še: Presenečeni boste, kako se pravilno skuha jajca za barvanje pirhov

Fotografija: Getty Images

Vir: Food52

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed