Perfekten aromatični riž Marthe Stewart, ki je odlična priloga vsaki jedi

Tokrat je najbolj znana ameriška gospodinja razkrila recept za perfektno kuhan riž, ki mu med kuhanjem obogatimo okus s čebulo.

Vrečka riža v shrambi vedno pride prav, saj lahko to živilo dodamo v marsikatero jed. Kot glavna sestavina bo zablestel v družbi katerekoli sezonske zelenjave z vrta v rižoti, pa tudi v stranski vlogi priloge so dobro odreže. In danes riž ne bo v glavni vlogi. Pripravili ga bomo tako, za zraven. Po napotkih najbolj znane ameriške gospodinje Marthe Stewart.

Na spletu smo namreč zasledili Marthin recept za perfekten riž. Tako mu vsaj pravi sama in dodaja, da je pri pripravi riža res prava specialistka. Recimo, da ji zaupamo, zato nas je seveda zanimalo, kje tiči skrivnost perfekcije?

Martha pravi, da se vedno rada prepriča, da kupi organsko pridelan riž, njena druga skrivnost do popolnosti pa sta čebula in šalotka. Prav tako poudarja, da pri kuhanju riža v ponvi ne sme biti prevelike gneče. Kako torej pripravimo aromatiziran riž Marthe Stewart?

Najprej riž operemo, da odstranimo odvečen škrob, nato na ponvi na oljčnem olju prepražimo eno narezano šalotko in eno čebulo. Ko se zmehčata, dodamo riž. Medtem v drugem loncu zavremo vodo in je polovico dolijemo v ponev z rižem takrat, ko riž že postekleni.

Koliko vode? Martha prisega na razmerje dve proti ena. Voda je seveda tu v prevladi. Ko prvi odmerek vode povre, dodamo še drugo polovico, pokrijemo lonec in kuhamo pri visoki temperaturi, dokler riž ni al dente. Voda bo v tem času povrela, odvečno pa bo riž vsrkal vase. Ko odkrijemo pokrovko, bomo opazili, da je riž odlično puhast.

Martha še svetuje, da vse skupaj malce premešamo z vilicami, da zrnje pride do zrake in tako postane še bolj puhast. Aromatiziran riž nato lahko postrežemo kot prilogo ali ga dodamo v solate in bovle.

Preberite še: Najljubša krompirjeva solata Marthe Stewart

Fotografija: EzumeImages/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed