Preprosta marinada, ki bo izboljšala vsako sadno solato

Vitamini v skledi!

Sezona svežega sadja se bliža vrhuncu in škoda bi bilo, da se v teh dneh ne bi sladkali z zrelimi plodovi. Če se premalokrat spomnite, da bi si privoščili nektarino, melono ali jagode, lahko vse skupaj združite v eno sadno solato, tako pa svojemu telesu zagotovite precejšen vnos vitaminov.

Sadna solata pa ni nujno le mešanica narezanega sadja. V le nekaj minutah jo namreč lahko spremenite v pravo poslastico! Potrebujete le sok ene pomaranče, nekaj žlic medu in limonovo lupinico.

Vse tri sestavine dobro premešajte v skodelici. Nato narežite sadje po želji. Mi predlagamo mango, nektarine, borovnice in kivi, lahko se poigrate tudi z mešanico jagodičevja ter v skledo stresete maline, jagode, ribez in robide.

Sadje nato prelijte z medeno marinado, solato premešajte ter za nekaj minut postavite v hladilnik. Porcije nato lahko popestrite s stepeno smetano in voila, posladek je pripravljen.

Nasvet: Bodite pozorni, da v trgovini izberete ekološko pridelane limone, saj je običajna lupinica prekrita z mnogimi škropivi, ki niso najboljša za vaše zdravje, zato se jim vsekakor izognite.
Poizkusite še: Jagodna limonada z meto in baziliko

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed