S tem trikom v eni potezi olupimo celo glavico česna (navdušeni boste)

Fotografija: sebastianosecondi/Getty Images

Poletje se počasi izteka, a to še ne pomeni, da nam je zmanjkalo časa za pečeno ribo. S tržaško omako, seveda.

V mediteranski kuhinji brez česna preprosto ne gre, seveda pa ga dodajamo tudi jedem drugačne kulinarične narave. Poleg čebule bi ga lahko označili za osnovo marsikatere jedi, saj sestavinam doda globino in močno aromo. V teh dneh ga pogosto najdemo tudi v tržaški omaki, ki se tradicionalno poda k morskim jedem. Za slednjo je potrebnega kar nekaj lupljenja in včasih je odstranjevanje lupine s posameznega stroka prav nadležno. Lahko postopek kako pospešimo?

Odgovor je pozitiven! Preizkusili smo sicer že kar nekaj trikov, kako bi česen čim hitreje spravili iz njegovega oblačila, današnji pa je zares tako učinkovit, da vas bo naravnost sezulo. Na ta način namreč lahko olupimo celo glavico česna v eni potezi.

Da smo trik zasledili na tiktoku, seveda ni skrivnost. V zadnjem času smo se na tem družbenem omrežju naučili ogromno. Pod spodnji video pa je marsikdo zapisal komentar: »Trik mi je spremenil življenje.« Tudi vam ga bo, če česen pogosto uporabljate. Prihranili boste ogromno časa, pa tudi kar nekaj živcev. Ker boste česen manj časa držali v rokah, pa se boste izognili tudi neprijetnemu vonju na prstih.

Prihodnjič, ko boste torej kuhali s česnom, ga najprej kar celega položite v skodelico z vodo in postavite v mikrovalovno pečico za 30 sekund. Nato odrežite njegov vrh in stroke iztisnite iz olupkov. Iz slednjih bodo namreč kar zdrsnili in tako bo lupljenje končano v le nekaj sekundah.

Preberite še: Jajčevci: zakaj jih ne lupimo in kam jih ne smemo nikoli pospraviti

Fotografija: sebastianosecondi/Getty Images

Deloindom.si: Kako pravilno očistiti kuhalno ploščo
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana