Skrivnost Gordona Ramsayja za vedno perfektno tanke palačinke

Vsi imamo radi palačinke, še raje pa jih imamo, če so čisto čisto tanke. Kako do njih, svetuje Gordon Ramsay.

Slavni chef Gordon Ramsay ima v rokavu svoje kuharske halje vedno skritega kakšnega asa. Nekateri njegovi recepti so precej zapleteni in marsikdo se jih včasih doma sploh ne upa lotiti. Vaja seveda dela mojstra, od Ramsayja pa se lahko naučimo tudi trikov pri vsakdanjih in preprostih jedeh, ki jih sicer že znamo pripraviti, a jih z njegovimi nasveti še izboljšamo. Tokrat smo z njegovim trikom na višji nivo ponesli palačinke.

Gordon maso za palačinke pripravi iz 100 gramov moke, 300 mililitrov mleka in dveh jajc. Nič sladkorja in niti ščepca soli. Maso dobro premeša, nato pa jo pusti počivati 15 minut, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Pa potem?

Po Ramsayjevih besedah moramo najprej dobro segreti ponev, šele nato jo poškropimo z oljem in čez dodamo majhno rezino masla. Ko se maslo enakomerno raztopi in razporedi po površini ponve, v njeno sredino vlijemo zajemalko mase za palačinke. S krožnimi gibi roke jo razporedimo tako, da bo popolnoma prekrila ponev. Slednjo nato odložimo na ogenj, ki naj bo nekje srednji jakosti.

Nato pa je čas, da palačinko obrnemo. Ramsay jih najraje obrača tako, da jih vrže v zrak, izdaja pa tudi skrivnost, kako mu to uspe čisto vsakič. Preden palačinka poleti, s ponvijo dvakrat udari ob štedilnik. Tako poskrbi, da se testo odlepi od podlage.

Palačinko na drugi strani peče še 30 sekund, nato pa jo odloži na vnaprej pripravljen krožnik. Nato jih najraje obloži s svežim sadjem, vi pa si jih postrezite s tistim polnilom, ki ga imate najraje. Od čokolade do marmelade, prav vse bo teknilo.

Preberite še: Najnovejši recept za palačinke z banano, ki vas bo navdušil

Fotografija: loooby/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana