Odprta Kuhinja

Slovenka, ki je obnorela Kickstarter s kuharsko knjigo

Odpri galerijo
A+   A-
Kuharska knjiga Špele Vodovc prenaša dediščino naših okusov v domove po celem svetu.



Špela Vodovc že nekaj let uspešno združuje turizem in kulinariko. Poznamo jo pod imenom Cook Eat Slovenia, blagovno znamko, ki turistom ponuja, da Slovenijo doživijo skozi okuse naših pokrajin. Zanje organizira kuharske tečaje, na katerih se med pripravo tradicionalnih receptov o nas naučijo marsikaj, ali pa jih s pomočjo sodelavcev popelje po kulinarično bogati deželi, da jo lahko doživijo tako kot mi. V nekaj letih je na svojih tečajih gostila na stotine zadovoljnih ljubiteljev hrane. Rezultat tega poučevanja in stoletij gastronomske strasti, ki se je prelivala iz roda v rod, pa je kuharska knjiga Cook Eat Slovenia. Gre za prvo tovrstno delo, namenjeno posredovanju slastnih okusov slovenske kuhinje ljudem po svetu. Kampanja z objavo kuharske knjige, polne slovenskih receptur, opremljenih s fotografijami Mateje Jordovič Potočnik, in s podpisom oblikovalca Gregorja Žaklja, je cilj ne le dosegla, temveč lepo presegla že v pičlih dveh dneh.

https://www.youtube.com/watch?v=SxNtBTrulP0&t=26s
Kampanja, ki je dostopna na Kickstarterju, je v teku še do 26. aprila TUKAJ.

A najlepše je, da se značilni slovenski recepti, zajeti v tej knjigi, že mnogo rodov uporabljajo v avtoričini družini in večinoma niso bili nikoli in nikjer zapisani. Špela jih je nosila v glavi, tako kot je veljalo za njeno mamo, babico in rodove kuharic pred tem. Zdaj pa jih je skupaj z vsemi zgodbami, ki si jih v družini pripovedujejo ob teh jedeh, več kot 100 prelitih na papir in razdeljenih glede na letne čase. Njen cilj je napolniti želodec in srce, hkrati pa priskrbeti turistični vodnik, ki bralca seznanja z osupljivo kulinarično destinacijo: čudovito deželo Slovenijo.
Preberite še: Siggi Hilmarsson, Islandec, ki je z zdravim jogurtom obnorel Američane in svet

Datum Objave: 12.4.2019 ob 06:04

Več iz te teme:

Cook Eat Slovenia

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.