Super trik: Tako lahko iztisnete limono brez vseh pripomočkov

Pa tudi vse ostale citruse!

Obožujete limonov sok? Ga za osvežitev radi dodajate jedem? Ga pijete zjutraj na tešče? Če po limonah posežete pogosto, gotovo veste, kako nadležno je njihovo neprestano ožemanje. Včasih bi si želeli ali potrebovali le nekaj kapljic, a kaj, ko morate razrezati celo limono, ostanek pa se nato grdo posuši v hladilniku. Da ne govorimo o tem, kako nadležno je pomivanje ožemalnika.

Skratka, ožemanje limone ni naše najljubše kuhinjsko opravilo, čeprav se skrajno neradi pritožujemo. In da se nam ne bo več treba, smo našli alternativo ožemanju. Pravzaprav smo na spletu izbrskali trik, ki ima več prednosti. Prva je ta, da nam limone ni treba razrezati, da bi iz nje iztisnili sok. Tako se izognemo lepljivim prstom pa tudi posušenim ostankom rumenega agruma. Druga pa je ta, da limono tako lahko ožamemo večkrat oziroma iz citrusa iztisnemo točno toliko soka, kot ga potrebujemo.

V čem je torej trik?

Kot lahko vidite v spodnjem videu, je trik popolnoma preprost. Vzamete limono in jo povaljate po kuhinjskem pultu. Nato z zobotrebcem, nožem, šivanko ali podobnim predmetom v konec limone zapičite luknjo. Nato limono z rokami močno stisnete in iz luknjice bo pritekel sok. Trik smo preverili in zares deluje. Pazite le, da naredite dovolj veliko luknjo, sicer bo opravilo težje in sok ne bo pritekel v ravnem curku.

Če v prvem poizkusu niste iztisnili cele limone, jo lahko preprosto postavite v hladilnik in preostanek porabite kasneje. Na ta način se ne bo posušila, v kuhinji pa ne bo pustila packarije.

Adijo ožemalnik, torej!

Fotografija: Getty Images
Vir: Food52

Preberite še: Deset dejstev o limonah, ki jih še ne poznate
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed