Tako bo pečen kolač vedno brez težav zdrsnil iz pekača

Začenjajo se hladnejši dnevi in vse raje bomo ogreli pečico, da v njej spečemo kakšen okusen kolač, biskvit ali torto.

V našem uredništvu izjemno radi kuhamo, pa tudi pečemo in na portalu lahko najdete kar nekaj receptov za odlične kolače. Opazili smo, da so slednji nadvse priljubljeni tudi med vami, dragi bralci. Nič čudnega, navadno je njihova priprava nadvse preprosta, ko jih vzamemo iz pečice, pa končni rezultat vedno požanje navdušenje med okuševalci.

Ko najdemo dober recept za kolač, biskvit ali drugo pecivo, skoraj ni možnosti, da nam peka ne bi uspela. Navadno vse teče gladko. No, vsaj do trenutka, ko moramo sladico prevrniti iz pekača. Takrat se včasih malce zatakne. Dobesedno. Kadar se skorja kolača prilepi na steno pekača, nastopi razočaranje, saj njegova oblika ne bo več takšna, kot bi si želeli. Na srečo smo odkrili trik, kako se v prihodnosti takšni situaciji izogniti. Spodaj pa ga razkrivamo tudi vam.

Skrivnost uspešno prekucnjenih kolačev smo našli pri slaščičarki Jocelyn Delk Adams, ki je na svojem instagramu objavila recept za premaz iz treh sestavin, ki je lahko vedno na zalogi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jocelyn Delk Adams (@grandbabycakes)

Za omenjeno mešanico potrebujemo moko, rastlinsko olje in margarino. Slednjo lahko zamenjamo tudi z maslom, če je nimamo pri roki. Margarino stopimo in ji primešamo moko in olje. Razmerje količin med sestavinami naj bo enako, kar pomeni, da zmešamo na primer dve žlici margarine, dve olja in dve moke. Ko je mešanica gladka, jo s čopičem premažemo po steni kolača.

Najboljše pri vsem tem pa je, da si lahko pripravek zmešamo tudi na zalogo. Shranimo ga v zatesnjenem kozarcu, kjer bo pri sobni temperaturi počakal kar tri mesece. Če pa ga shranimo v hladilnik, bo zdržal tudi do pol leta, ne da bi se pokvaril.

Preberite še: Ikea je lansirala dišeče svečke z izredno nenavadnim vonjem. Bi jih imeli?

Fotografija: Angelika Heine/Getty Images

 

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed