Teh jedi nikar ne jejte na silvestrovo, če želite ostati srečni

Pravijo, da je to hrana, ki v novem letu prinaša nesrečo.

Pred nami je še zadnja slavnostna pojedina v letu 2018 in kot veleva tradicija, se je treba od preteklega leta posloviti s penino in okusnimi grižljaji. A pri slednjih je treba biti previden. Nekatere jedi naj bi namreč v novem letu prinesle nesrečo. Vsaj tako pravi izročilo.

Oglejte si, česa na silvestrovo ne smete postaviti na mizo, da vam sreča v novem letu ne uide.

Če ima krila, se jedi raje izognite

Hrana, ki je nekdaj plahutala s perutničkami, se ne sme znajti na novoletnem meniju, saj naj bi tako sreča v prihajajočem letu odletela. Namesto perutnine raje postrezite svinjino – prašički z rilčki rijejo naprej in to je pristop, ki ga želimo ubrati pri novoletnih zaobljubah, kajne?

Pozabite na piščanca

Piščanec je odlična jed, ki se je ne naveličamo skozi celo leto, a ker kokoške brskajo in kopljejo po tleh, naj bi v novem letu kopale tudi po preteklosti, česar pa si pri novih začetkih nikakor ne želimo.

Jastog plava vzvratno

V preteklost se boste vrnili tudi s postrežbo jastoga, katerega navada je, da plava vzvratno. Zato ga na najdaljšo noč v letu raje pustite v hladilniku.

Izognite se beli barvi

Kitajska tradicija belo barvo označuje za barvo smrti in čeprav živimo na drugem koncu sveta, se vsemu, kar je povezano z nesrečo, raje izognemo. Torej, jajca, beli sir in smetana tokrat odpadejo.

Ne pojejte vsega

Skozi leto je res dobro paziti, da hrane ne zavržemo, a na silvestrovo je bolje, da je nekaj ostane na krožniku. Tako naj bi si zagotovili obilje v novem letu in se izognili lakoti. Le pustite grižljaj ali dva, torej. Pa srečno!

Fotografija: Thinkstock
Povzeto po: Delish.com

Preverite naše ideje za silvestrsko zabavo:
Najbolj enostavni silvestrski prigrizki, ki jih lahko pripravimo vnaprej
Štirje koristni nasveti za koktajl zabavo
Odlične ideje za hitre vegetarijanske prigrizke
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.