Tri zapovedi priprave polnjenih paprik, ki naredijo veliko razliko

Polnjene paprike so ena izmed priljubljenih poletnih specialitet, prav vsaka gospodinja pa ma zanje svojo skrivno formulo.

Kljub temu, da lahko polnjene paprike pripravimo na različne načine, jim dodajamo skrivne sestavine in jih kuhamo v posebnih družinskih loncih, velja nekaj zapovedi, ki se jih gre vedno držati. Ne glede na vse našteto. Na katerikoli način paprike pripravljate, priporočamo, da upoštevate spodnja pravila in naslednje kosilo bo zagotovo več kot uspešno!

Izbira paprik

Morda bi si mislili, da je vseeno, v katero vrsto paprike nadevate meso in riž, a v resnici ravno izbira prave odloča o končnem rezultatu. Za to poletno jed je najbolje izbrati babure, ki imajo izjemno tanko steno. Če boste izbrali bolj mesnate paprike, se bo nadev prepojil z njihovo tekočino in razpadel. Prav tako bo vse skupaj imelo močan okus po zelenjavi.

Prava vrsta riža

Tudi izbira vrste riža igra vlogo pri pripravi polnjenih paprik. Najbolje je izbrati tistega za rižote, na primer arborio. Dolgozrnati riž se ne bo tako dobro obnesel. Izjemno pomembno pa je še, da riža preden ga pomešate v mesnato maso, ne kuhate. Po receptu uporabimo surovega, saj se bo skuhal potem, ko bomo kuhali končano jed.

Preveč nadeva

Pri polnjenju paprik se moramo upreti tudi misli, da bi paprike preveč napolnili. Da bi maso nadevali čisto do vrha paprike namreč ni priporočljivo, saj se bo riž med kuhanjem napihnil in nadev lahko prične lesti iz paprik ali pa celo povzroči, da bi paprike počile.

Preberite še: Stara jed s stročjim fižolom in krompirjem, ki ne sme potoniti v pozabo

Fotografija: Sonja Ravbar

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana