Trik za odlične ražnjiče z neverjetno mehko teksturo

Poleg čevapčičev se na žaru velikokrat znajdejo tudi ražnjiči, tako pa dosežete, da bo meso neverjetno mehko.

Piščančja nabodala je mogoče kupiti v skoraj vsaki trgovini ali mesariji, še najbolje pa je, če jih pripravite kar sami doma. Za boljši okus poskrbimo z marinado, s posebnim dodatkom pa lahko tudi izboljšamo teksturo mesa. Skrivna sestavina, ki bo zmehčala piščanca, hkrati pa tudi izboljšala okus v ustih, je grški jogurt. Mlečna kislina namreč pomaga zmehčati beljakovinske vezi v mesu, zato ni skrbi, da bi tako pripravljeni ražnjiči bili pusti ali celo gumijasti.

Marinado bomo zmešali kar v vrečki za zamrzovanje, saj tako ne bomo umazali nobene posode, hkrati pa poskrbeli, da bo meso enakomerno obogateno. Poleg grškega jogurta bomo posegli tudi po različnih začimbah, nato pa v vrečko le še podtaknili koščke piščančjega mesa, zatesnili folijo in vse skupaj za nekaj časa postavili v hladilnik.

Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 1 limona
  • 5 g sesekljanega peteršilja
  • 180 grškega jogurta
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička sladke paprike v prahu
  • ščepec mletega čilija
  • 1 kg piščančjega mesa, narezanega na kocke

Priprava

1. Najprej pripravimo marinado. V vrečki s patentom za zapiranje zmešamo sesekljana stroka česna, limonovo lupinico in iztisnjen limonov sok. Dodamo sesekljan peteršilj, jogurt, sol, papriko in čili. Zapremo vrečko in jo pregnetemo, da se sestavine enakomerno razporedijo.

2. Piščančje meso narežemo na enako velike kocke in ga dodamo v vrečko z marinado. Slednjo zopet zatesnimo in pregnetemo, da marinada objame meso. Če bomo meso pripravili takoj, ga pustimo na kuhinjskem pultu 30 minut in nato nadaljujemo z receptom. Sicer vse skupaj postavimo v hladilnik in uporabimo kasneje.

3. Segrejemo žar in med tem na paličice za ražnjiče nabodemo marinirano meso.

4. Namastimo rešetke in nanje položimo ražnjiče. Žar pokrijemo in pečemo približno 4 minute. Nato ražnjiče obrnemo in pečemo še dodatne 4 do 5 minut.

Preberite še: Najboljša poletna rižota z bučkami

Fotografija: voltan1/Getty Images

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed