Uporabniki spleta zgroženi nad videom, ki razkriva, kako so pripravljena hotelska umešana jajca

Fotografija: kuppa_rock/Getty Images

Zaposlena v hotelu na tiktoku pokazala, kako so tam pripravljena umešana jajca.

Pred nami je sezona dopustov in marsikdo je že rezerviral svoj poletni oddih v katerem od obmorskih hotelov. Počitnice, kjer za vse poskrbijo drugi, se včasih res priležejo, seveda pa se ne branimo niti bogatega hotelskega zajtrka. Pisali smo že o receptu za slavna hotelska jajca, ki jih lahko naredite tudi sami doma. A kot smo lahko v zadnjih dneh opazili na tiktoku, jih v nekaterih hotelih pripravljajo tudi drugače.

Tiktok je postal nadvse priljubljen vir zabave in kreativnega izražanja, radi pa ga spremljamo tudi zato, ker se pogosto izkaže za pravo zakladnico kulinaričnih idej. Tokrat pa nas spodnji viralni video, v katerem je zaposlena v hotelski kuhinji pokazala, kako tam pripravljajo umešana jajca, ni ravno navdušil.

Video, ki si ga je ogledalo več kot 20 milijonov spletnih uporabnikov, namreč razkriva, da so umešana jajca po nekaterih hotelih pripravljena na precej neobičajen način. Namesto, da bi kuhar v ponev ubil jajca in jih kremasto umešal, je namreč uporabil čudno bližnjico. Zajtrk je namreč pripravljen kar iz vrečke, v kateri so jajca v prahu. Slednja nato pogrejejo v mikrovalovni pečici, jih stresejo v posode in dodajo vodo. Nato vse skupaj premešajo in za nekaj časa postavijo v pečico, da nastane tekstura, kakršne smo vajeni pri običajnih umešanih jajcih.

Je za takšen zajtrk vredno zgodaj vstati?

Video je seveda sprožil val negativnih komentarjev in zgražanja. Ogromno ljudi je bilo nadvse razočaranih in zatrdili so, da v hotelih nikdar več ne bodo jedli umešanih jajc. Najbolj priljubljen komentator, ki je požel kar več kot 120 tisoč všečkov, pa je dejal, da bo video pokazal svoji mami, ki ga je v otroštvu vedno silila, da bi za hotelski zajtrk vstal iz postelje že ob šesti uri zjutraj.

Seveda umešanih jajc na ta način ne pripravljajo v vseh hotelih. Sicer pa je dobro poznati tudi dejstvo, da pravzaprav ne gre za nezdrav obrok. Jajca v prahu so namreč le običajna, ki jim spremenijo agregatno stanje, da se jih lažje in dlje hraniti. So namreč dehidrirana, kar pomeni, da jim s posebnim postopkom odvzamejo vodo, ki jo kasneje dodajo nazaj v procesu kuhanja. Kakorkoli, sami zagotovo prisegamo na sveže pripravljen zajtrk, še najbolj zadovoljni pa smo, če je pripravljen iz domačih jajc proste reje.

Preberite še: Kruhov narastek za razkošen hotelski zajtrk kar doma

Fotografija: kuppa_rock/Getty Images

Deloindom.si: Slovenija se segreva bolj od povprečja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana