V Sparu zdaj na voljo ekskluzivni izdelki po receptih Michelinovih chefov

Tudi vi komaj čakate na pripravo prazničnih jedi? Svoje kreacije lahko še popestrite in v kulinarično ustvarjanje vključite ekskluzivne izdelke SPAR PREMIUM, pod katere so se podpisali trije Michelinovi chefi: Uroš Štefelin, Gregor Vračko in Uroš Fakuč.

Chefi Uroš Štefelin, Gregor Vračko in Uroš Fakuč so vse od letošnje pomladi intenzivno sodelovali s Sparovim razvojnim oddelkom in številnimi slovenskimi dobavitelji. Tako je nastalo kar šestnajst ekskluzivnih izdelkov SPAR PREMIUM. Spoznajte jih v nadaljevanju, na koncu pa vam razkrijemo tudi, s katero SPAR PREMIUM dobroto je podjetje SPAR razveselilo zdravstveno osebje na covidnih oddelkih sedmih bolnišnic po Sloveniji.

Ste že poskusili gurmanske namaze chefa Vračka?

Chef Gregor Vračko je kuharsko potovanje začel v domači kuhinji, profesionalno kariero pa je nadaljeval v svetovno znanih restavracijah po svetu. Za vas je ustvaril namaze SPAR PREMIUM, ki bodo vaše brbončice popeljali na pravo gurmansko doživetje. Navdušil vas bo kremast namaz iz laškega fižola, poskusite pa tudi edinstven okus namaza iz aromatične bučne prge. Ste ljubitelj paštet? Potem vam bo všeč namaz iz krškopoljskega prašiča. Chef predlaga, da namaze preizkusite na kosu domačega kruha, s krekerji ali grisini, z njimi pa lahko polnite tudi polovičke trdo kuhanih jajc.

Vse izdelke chefa Vračka, med drugim tudi piščančji fond SPAR PREMIUM, najdete tukaj.

Boste v praznični meni vključili štruklje chefa Štefelina?

Chef Uroš Štefelin je pri snovanju receptov črpal iz svojih gorenjskih korenin, pripravil pa je štruklje SPAR PREMIUM. Ustvaril je tri različice: lešnikove štruklje s suhimi hruškami, štruklje s pehtranom in suhimi hruškami ter štruklje s suhimi slivami. Pa veste, kako jih pripraviti?

Hladne rezine štrukljev postavite v ponev z maslom in jih na srednje močnem ognju segrevajte ter »popekajte«, da postanejo hrustljavi na obeh straneh. Štruklje nato preložite na krožnik, v ponev dodajte žlico medu in nekaj kapljic limoninega soka ter nastalo omako pokapljajte po štrukljih. Tako boste pripravili preprost, a izjemno okusen obrok.

Spoznajte še druge izdelke chefa Štefelina in kliknite tukaj.

Chef Uroš Fakuč priporoča okusne raviole

Za kulinarične presežke Uroša Fakuča zdaj ne bo treba dlje kot do najbližjega Spara, saj je za SPAR pripravil raviole, za katere je navdih poiskal v domačih krajih, ki mejijo na Italijo. Ustvaril je dve različici raviolov iz pirinega testa SPAR PREMIUM: raviole s staranim sirom Tolminec in raviole s tartufi. Ravioli so kuhani v le štirih minutah, jed pa ima dovolj okusa, da lahko zablesti že s preprosto omako. Za še več okusa lahko raviolom dodate tudi kos zorjenega mesa, piščanca ali pečenko.

Vse izdelke chefa Fakuča lahko najdete tukaj, zaupamo pa vam še to, da je chef poskrbel za sladki zaključek vašega gurmanskega druženja. Pripravil je SPAR PREMIUM šefovo torto lešnik-cappuccino, s katero je podjetje SPAR razveselilo tudi zdravstvene delavce na covidnih oddelkih sedmih bolnišnic po Sloveniji.

70 šefovih tort SPAR PREMIUM za zdravstvene delavce

V podjetju SPAR Slovenija so se odločili, da obdarijo zdravstvene delavce na covidnih oddelkih v sedmih slovenskih bolnišnicah: v UKC Ljubljana in UKC Maribor ter v splošnih bolnišnicah na Jesenicah, Novem mestu, Celju, Murski Soboti in Izoli. Podarili so skupaj 70 šefovih tort, ki so nastale po receptu chefa Fakuča, ročno pa so jih pripravili mojstri Pekarne SPAR.

Šefovo torto in druge ekskluzivne izdelke lahko poskusite tudi vi in z njimi za domačim omizjem pričarate nepozabno praznično vzdušje. Ideje za pripravo vrhunskih jedi poiščite tukaj.

Naročnik oglasne vsebine je SPAR Slovenija

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana