Pet nenavadnih načinov, kako lahko uporabite opekač za kruh

Z opekačem za kruh lahko pripravite marsikaj.

Te dni smo opečene kruhke mazali z maslom in tatarskim biftkom. Seveda ni boljšega kot sveža hrustljava rezina, ki skoči iz opekača! A kot pravi splet, je opekač za kruh pripraven še za marsikaj. Z njim namreč lahko pripravite tudi druge hitre jedi. In ker smo za praznike veliko kuhali, bi nam prav prišel kakšen trik, kako prigrizniti kaj okusnega, a se v kuhinji ne pretegniti preveč. Da se spočijemo že končno!

Ste torej za malo drugačen toast?

Kruhki s topljenim sirom

Čeprav naj bi v klasičnem opekaču pekli le gole rezine kruha, ga z malce iznajdljivosti lahko uporabimo tudi za pripravo obloženih sendvičev. Opekač morate obrniti v ležeči položaj, nato pa vanj položite poljubno obložen sendvič. Sir se tako ne bo razlil po opekaču, rezultat pa bo odličen topel sendvič.

Žitni polpeti

Sojini, pšenični in podobni polpeti so odlična alternativa mesnim. In ker jih imamo pogosto v zamrzovalniku, so ob zajemalki pire krompirja nadvse priročno kosilo. Najboljše pa je, da za njihovo pripravo ne boste več umazali pladnja in pečice. Le postavite jih v opekač in počakajte nekaj minut. Odlično se bodo spekli.

Hrustljavi takosi

Mehiška hrana je odličen prigrizek, kadar v goste povabite družbo. Če imate pri roki tortilje, jih obesite kar na rešetko opekača. Seveda bodite previdni, da jih ne zažgete. Nato pa jih le obložite z guakamolejem, humusom ali s tistim, kar imate pri roki.

Sladek krompir

Sladek krompir je vse bolj priljubljeno živilo, ki je v zadnjem času skoraj zasenčil običajen krompir. Najbolje pa je, da ga lahko pripravite res na enostaven način. Njegove rezine postavite v toaster in voila, popečenega lahko obložite s praktično vsem, kar hranite v hladilniku.

Okusen zrezek

Kot pravi splet, lahko v opekaču pripravite celo okusen steak. Da nam boste verjeli, spodaj prilagamo tudi video. Seveda pa pazite, da rezina mesa ne bo predebela. Sicer boste za peko potrebovali celo večnost.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Pet slabih gospodinjskih navad, ki se jih morate znebiti v prihajajočem letu
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana