Pet vodičev, ki vam bodo pomagali do najboljših restavracij na potovanjih

Ne ujemite se v turistične pasti.

Kulinarika in potovanja se vse bolj prepletata, a četudi sebe ne štejete med zaprisežene gurmane, si gotovo želite okusno jesti tudi takrat, ko pohajkujete izven meja. Slednja misija pa ni vedno najbolj preprosta, saj je v tujem mestu včasih težko oceniti, kje bo hrana najboljša.

Na cene se zaradi turističnih pasti nikakor ne gre zanašati, pa tudi svetleči napisi naj vas ne zavedejo preveč. A na srečo živimo v dobi interneta, ko lahko na skoraj vsakem koraku pokukamo na kakšno spletno stran, ki se velikokrat izkaže za dobrega svetovalca na poti.

Če v spletnem ocenjevanju in iskanju še niste najbolj vešči, vam spodaj pomagamo s petimi spletnimi vodiči, ki vam bodo zagotovo koristili pri naslednji izbiri restavracije doma in v tujini.

1. TripAdvisor

Verjetno najbolj znana popotniška platforma, ki deluje po principu ocen obiskovalcev, ki so pred vami ocenili destinacijo, hotel in restavracijo, vam bo skoraj vedno pravilno svetovala pri izbiri. Kako visoke so cene, kakšna je kakovost postrežbe in kako so videti krožniki, boste s pomočjo TripAdvisorja vedeli še preden vstopite v restavracijo.

Priporočamo še: Deset najboljših mest za gurmane po mnenju svetovnih popotnikov

2. AirBnb

Spletna platforma, ki je do nedavnega ponujala le namestitve po celem svetu, je k svojim storitvam dodala tudi doživetja, ne dolgo nazaj pa se je kategorijama pridružil še en dodaten zavihek, ki vam pomaga najti tudi okusne grižljaje v določenem mestu.

3. Michelin

Verjetno ga ni zemljana, ki še ne bi slišal za slavne Michelinove zvezdice, res pa je, da se prestižnega vodiča tisti, ki se ne smatrajo za bolj premožne, raje izognejo. Seveda drži, da so po večini z zvezdicami nagrajene restavracije lahko izjemno drage, a Michelinov obrok je mogoče najti tudi že za pičlih par evrov. Najcenejšo Michelinovo restavracijo boste trenutno našli v Hong Kongu, cena izjemno okusnega obroka pa skoraj ni vredna omembe.

4. Gault&Millau

Malce manj znane od Michelinovih zvezdic so ocene vodiča Gault&Millau, ki se je nedavno oglasil tudi v slovenskih restavracijah, njegovo priznanje pa vsekakor pomeni odlično hrano in prijazno postrežbo.

Preberite še: Côme de Chérisey: »Najprej pride v gostilno Gault & Millau, če je zelo dobra, pa dve leti pozneje še Michelin«

5. Instagram

Čeprav to ni namen tega družbenega omrežja, se Instagram velikokrat izkaže za odličnega turističnega sopotnika. Zaradi velike mase ljudi, ki vsakodnevno obišče platformo, je z uporabo pravilne oznake ( npr. #barcelonafood) mogoče najti mariskateri gurmanski dragulj, ki ga sicer nikakor ne bi odkrili.

A tudi Slovenija ponuja odlične grižljaje, da pa jih boste lažje našli, obiščite našo spletno platformo Gostilne.

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed