Odprta Kuhinja

Bruno: to so najbolj posebni browniji

Odpri galerijo
A+   A-
Browniji s temnim pivom, vaniljevim sladoledom in karamelo Union Premium nefiltrirano temno.


Sestavine:



Najprej nasekljamo čokolado. Lahko uporabimo domiseln trik Jamieja Oliverja in ploščo čokolade še v aluminijastem ovoju nekajkrat udarimo ob pult, da se razleti. Ovoj odvijemo in zlomljeno čokolado stresemo v kozico ter jo na majhnem ognju raztalimo.

V skledi penasto vmešamo jajca in sladkor. Stepamo, dokler ne dobimo puhaste mase.

Odpremo pločevinko Union Premium nefiltriranega temnega piva in ga vlijemo v staljeno čokolado. Zase pustimo požirek, dva in prižgemo pečico na 180.

V zmes presejemo moko in dodamo ščepec soli, da se okusi povežejo in intenzivirajo. Maso gladko zmešamo in vanjo dodamo še penasto stepena jajca s sladkorjem.

Maso vlijemo v pomaščen in pomokan pekač. Lahko ga obložimo tudi s pekovskim papirjem.

Pečemo v pečici približno 25 minut.

Pečeno maso razrežemo na kocke. Velikost določite sami in postrežemo s karamelo in vaniljevim sladoledom ter kozarcem temnega nefiltriranega Union Premium.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 14.4.2023 ob 09:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj