Odprta Kuhinja

Zabavna kuhinja: Pašta s pivom in slanino 

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Pozabite na Chef’s table, Michelinove zvezdice, zapleteno molekularno kuhinjo, čas je za demokratizacijo kuhanja, za več zabave in manj vzvišenih pristopov.


Union Premium Hoppy Lager

Sestavine:

  • 1 rdeča paprika

  • 1 rumena paprika

  • 1 čebula

  • 1 pločevinka Union Premium Hoppy Lagerja

  • 60 g slanine

  • 100 ml sladke smetane

  • 250 g testenin po želji, najboljše svežih


V roke vzameš svojo najljubšo ponev, fino je, če je litoželezna. Take rade in lepo zadržijo nekaj okusa od kakšne pašte prej, če jih le z detergentom ne drgnemo preveč intenzivno. V ponev vliješ toliko oljčnega olja, da pokrije dno. Počakaš, da se segreje. Vanj streseš nasekljano čebulo. Jo pražiš, dokler lepo ne zarumeni. Dodaš nasekljano rumeno in rdečo papriko. Tisti, ki imate radi bolj celinski videz omake, papriko narežite na kockice, tisti, ki uspešno koketirate z eksotično, azijsko kuhinjo, pa na tanke trakce. Vse skupaj pražiš, dokler se paprika malo ne omehča.

Zavreš vodo za testenine, jo posoliš. Ko vre z valom, malce zmanjšaš ogenj in v slani krop vržeš testenine.1 pločevinka Union Premium Hoppy Lagerja

Odpreš pivo, malo predahneš, narediš požirek, dva. Pripraviš brbončice na zaznavo vseh dimenzij okusa. Omako v nastajanju preliješ s približno decilitrom piva. Počakaš, da povre. Na koncu dodaš še narezano slanino. Na hitro povečaš ogenj, da postane lepo hrustljava. Poljubno vmešaš še smetano. Spet tisti celinski jo boste verjetno imeli rajši, eksotični pa jo boste spustili.

Pašto odcediš. Vržeš v ponev s pripravljeno omako. Premešaš na malem ognju, da se vse skupaj ne shladi.

Serviraš na krožnik. Preostalo pivo preliješ v kozarec s pecljem in tankim robom. Nazdraviš, s slastjo poješ. Misli ti preveva mešanica hvaležnosti Žigi za dober, a hiter recept in medene sreče, ki jo z vsakim požirkom po grlu sproži Union Premium Hoppy Lager.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union
Datum Objave: 29.3.2023 ob 09:03

Več iz te teme:

pivoreceptpaštaUnion premium

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja