Odprta Kuhinja

Pet nenavadnih načinov, kako lahko uporabite opekač za kruh

Odpri galerijo
A+   A-
Z opekačem za kruh lahko pripravite marsikaj.



Te dni smo opečene kruhke mazali z maslom in tatarskim biftkom. Seveda ni boljšega kot sveža hrustljava rezina, ki skoči iz opekača! A kot pravi splet, je opekač za kruh pripraven še za marsikaj. Z njim namreč lahko pripravite tudi druge hitre jedi. In ker smo za praznike veliko kuhali, bi nam prav prišel kakšen trik, kako prigrizniti kaj okusnega, a se v kuhinji ne pretegniti preveč. Da se spočijemo že končno!

Ste torej za malo drugačen toast?

Kruhki s topljenim sirom


Čeprav naj bi v klasičnem opekaču pekli le gole rezine kruha, ga z malce iznajdljivosti lahko uporabimo tudi za pripravo obloženih sendvičev. Opekač morate obrniti v ležeči položaj, nato pa vanj položite poljubno obložen sendvič. Sir se tako ne bo razlil po opekaču, rezultat pa bo odličen topel sendvič.

https://www.youtube.com/watch?v=nJeXLkEAMD0

Žitni polpeti


Sojini, pšenični in podobni polpeti so odlična alternativa mesnim. In ker jih imamo pogosto v zamrzovalniku, so ob zajemalki pire krompirja nadvse priročno kosilo. Najboljše pa je, da za njihovo pripravo ne boste več umazali pladnja in pečice. Le postavite jih v opekač in počakajte nekaj minut. Odlično se bodo spekli.

Hrustljavi takosi


Mehiška hrana je odličen prigrizek, kadar v goste povabite družbo. Če imate pri roki tortilje, jih obesite kar na rešetko opekača. Seveda bodite previdni, da jih ne zažgete. Nato pa jih le obložite z guakamolejem, humusom ali s tistim, kar imate pri roki.

https://www.youtube.com/watch?v=WfR8bXN2xNE

Sladek krompir


Sladek krompir je vse bolj priljubljeno živilo, ki je v zadnjem času skoraj zasenčil običajen krompir. Najbolje pa je, da ga lahko pripravite res na enostaven način. Njegove rezine postavite v toaster in voila, popečenega lahko obložite s praktično vsem, kar hranite v hladilniku.

https://www.youtube.com/watch?v=TTsljDynuno

Okusen zrezek


Kot pravi splet, lahko v opekaču pripravite celo okusen steak. Da nam boste verjeli, spodaj prilagamo tudi video. Seveda pa pazite, da rezina mesa ne bo predebela. Sicer boste za peko potrebovali celo večnost.

https://www.youtube.com/watch?v=xl96OgXwUBk

Fotografija: Getty Images
Preberite še: Pet slabih gospodinjskih navad, ki se jih morate znebiti v prihajajočem letu
Datum Objave: 3.1.2019 ob 08:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: