Odprta Kuhinja

Trik, ki smo se ga naučili na naši kuharski delavnici: da bo štrudelj zares hrustljav, naredite to

Naše tečajnice in Jasmina Pirnar Krope, ki nas je naučila, kako spečemo popolne jesenske zavitke.
Odpri galerijo
A+   A-
Spoznali smo trik in nekaj dejstev, zaradi katerih jabolčni ali drugi zavitki ne bodo razmočeni.

Te dni se z bralkami družimo v našem studiu, kjer diši po božanskih jesenskih zavitkih. Z Jasmino Pirnar Krope – Yasko se učimo priprave vlečenega testa, divje ribamo jabolka in bučo ter čistimo še zadnje slive. Vse to namreč nadevamo v božanske domače štrudlje.

Mimogrede, če ste delavnico zamudili, pa bi se je še vedno radi udeležili, nam pišite na ok@delo.si, saj razmišljamo o tem, da bi novembra organizirali nov termin. Sicer pa interes za naše delavnice izrazite s prijavo na TEJ STRANI. Ko je termin razpisan, vas obvestimo, vi pa s plačilom rezervirate svoje mesto. Ker je za naše delavnice res veliko povpraševanja, kajti delamo v majhnih skupinah in se vsakemu posebej posvetimo, morate biti kar hitri.

Poglejte ta ponos in veselje med delom.
Poglejte ta ponos in veselje med delom.

Končen rezultat, preden smo koščke štrudlja posuli s sladkorjem.
Končen rezultat, preden smo koščke štrudlja posuli s sladkorjem.

No, vrnimo se k zavitkom. Nihče ne mara razmočenega rezultata, da pa dosežemo tisto božansko, naravnost karamelizirano hrustljavost na dnu pekača, moramo upoštevati naslednje korake:

  1. Jabolka in drugo sadje naribamo ali narežemo, prelijmo s sokom ene limone in premešamo. Naj malce odstoji. Nato vzamemo recimo pripravljena naribana jabolka in vsako pest čisto na rahlo stisnemo, da odteče odvečen sok, ter jih razporedimo po testu.
  2. Na vsaki strani rob testa zapognemo za 2 cm čez nadev, s tem namreč preprečimo, da bi nam nadev kasneje stekel ven.
  3. Pekač namažemo z maslom. Prav tako z maslom namažemo zavitke, ki smo jih dali v pekač.
  4. Najbolj pomemben trik: prvih 20 minut zavitek pečemo čisto na dnu pekača (ne na rešetki), saj si s tem zagotovimo zares hrustljavo skorjico na spodnji strani štrudlja.
  5. Za še večjo hrustljavost testa, tega med peko še enkrat premažemo z maslom. Tako se tudi ne izsuši preveč, okus pa je zaradi karameliziranega masla naravnost božanski.

Tako, to je nekaj Jasmininih malih skrivnosti, še več pa jih spoznate na naših uporabnih in zabavnih delavnicah. Pridružite se nam!

 

Datum Objave: 2.10.2024 ob 06:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.