Trik z našega tiktoka: tako najbolj enostavno ločimo stroke česna
Vam je v teh deževnih dneh zadišala slastna in krepčilna česnova juhica? No, TUKAJ najdete zares odličen recept, ki smo ga prinesli iz Francije: gre za eno najbolj okusnih različic, ki tekne med tednom s kosom dobrega domačega kruha, lahko pa je čudovita topla predjed na slavnostnem jedilniku.
A preden se lotite, vam bo zelo prav prišel Brinin trik z našega tiktoka, ki nas nauči, kako povsem preprosto ločimo stroke od česna. Pozabite na nož in druge pripomočke! Česen postavite na pult, tako da je posušeni pecelj obrnjen proti vam, nato pa se nanj naslonite z vso težo svojega telesa. Boste videli, stroki kar odstopijo od sredice.
Odlični recepti s česnom
Žametna česnova omaka
Potrebujemo le tri stroke česna in nekaj sestavin, ki jih imamo vsi doma. Prilagamo pa še recept za njoke, ki nam ga je prav tako zaupal ta italijanski kuhar z Michelinovima zvezdicama.
Božanski kruhki s česnom
Preskusili smo številne recepte za znamenite vozličke s česnom in zdaj vam lahko priporočimo tega, ki je, mislimo, dobra mešanica popreproščenosti, hitrega rezultata in mehkobe, ki traja še v naslednji dan.
Česnova pogača
Odličen prigrizek ob kozarčku vina, ki zbrane za mizo poveže ob trganju mehkih in dišečih koščkov tega ploščatega kruha. Lahko je tudi odličen dodatek ob skledi jesenske solate ali pika na i pri gosti enolončnici.
Česnove bombice
To pa je bombastična rožica. Sicer je res, da lahko kruh oblikujemo v hlebček, štruco ali celo bombetke – a vsi vemo, da je takoj bolj puhast in okusen, če je pečen v obliki marjetice.
Aïoli
Aïoli je pravzaprav francoska beseda za majonezo s česnom. Vanjo lahko pomakate zelenjavo ali krompirček.
Porova juha s česnom
Ta juha se poje ravno tako kremna, kot se skuha. V hladnem zimskem času se najbolj razveselimo stvari, ki nas pogrejejo do kosti.