Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: božanska kosila za oktober

Tedenski jedilnik: božanska kosila za oktober (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Zunaj je vedno hladneje, v naših loncih pa posledično vedno topleje. Priporočamo enolončnice in druge krepčilne dobrote.

Ponedeljek: Rezanci v bučni omaki

Recept je spisan za bučo hokaido, ki je sama po sebi precej mehka, pa tudi lupina je užitna, kar ne velja za druge buče. Lahko pa seveda vsako olupimo, razrežemo in spečemo v rezinah ali koščkih. Tako bo pečena hitreje, vendar je opisani način zelo priročen, saj imamo tako manj dela.

image_alt
Rezanci v bučni omaki

Torek: Mehki puranji zrezki

Puranji zrezki v marinadi iz kislega mleka, ki zagotavlja, da bo meso zelo mehko, zraven pa koromač in gobice. Priporočamo, da postrežete z njoki, kuhanim rižem, krompirjem, vsekakor z nežno in blago prilogo.

image_alt
Če puranje zrezke naredimo tako, bodo neverjetno mehki

Sreda: Gosta enolončnica

Skuhana z mesnimi kroglicami in žličniki. Aktualna bo celo jesen in zimo.

image_alt
Takšna enolončnica z mesnimi kroglicami bo odgnala slab dan

Četrtek: Enolončnica s tortelini

Hiter in okusen obrok na žlico, pri kuhi pa lahko porabite, kar je ostalo v hladilniku.

image_alt
Ena fina piščančja enolončnica s tortelini

Petek: Feta svaljki,  ekspresno kosilo za takrat, ko se nam zares mudi (VIDEO)

Naša različica izjemno modernih feta testenin, pripravljena s svaljki, ki jih objame svilena omaka iz paradižnika in sira feta.

image_alt
Feta svaljki: ekspresno kosilo za takrat, ko se nam zares mudi (VIDEO)

 

Datum Objave: 30.9.2024 ob 07:09

Več iz te teme:

kosilobučna omakazrezkienolončnica

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.