Zapečena prosena kaša: Imenitna sladka jed, ki jo postrežemo za zajtrk, večerjo ali malico
Odpri galerijo
A+ A-
Prosena kaša je hitro pripravljena, saj je pred kuhanjem ni treba namakati, kuhana je v manj kot pol ure.
Za sladke jedi jo skuhamo v mleku, dodamo lahko tudi malo smetane, da bo bolj kremasta. Zmešamo jo s svežim ali suhim sadjem, jogurtovim prelivom, posebno slastna pa je, če jo zapečemo v pečici. Lahko tudi v modelu za torto in jo kot tako tudi postrežemo.
Sestavine
Za 4 osebe
- 200 gramov prosene kaše
- 0,75 l mleka
- 2 žlici medu
- 200 g suhega mešanega sadja (rozine, jabolčni krhlji, slive)
- 1 jajce
- 1 dcl sladke smetane
- sol, cimet
Priprava
- Kašo temeljito operemo pod tekočo vodo in odcedimo.
- V lonec zlijemo mleko, dodamo ščepec soli in zavremo. Dodamo proseno kašo, premešamo, in ko zavre, zmanjšamo temperaturo. Rahlo naj vre približno 20 minut.
- Pečico vključimo na 200 stopinj.
- Kuhano odstavimo in nekoliko ohladimo.
- Dodamo med in suho sadje ter dobro premešamo.
- Kašo enakomerno razporedimo po pomaščenem pekaču.
- V skodelici razžvrkljamo jajce in sladko smetano in ju prelijemo po kaši.
- Pečemo dobrih 20 minut oziroma, dokler se kaša zlato ne zapeče.
Preberite tudi: Kako pravilno skuhamo proseno kašo
Datum Objave: 3.10.2024 ob 06:10
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Alenka Kociper