10-minutne kremne testenine z neobičajno sestavino za hitro kosilo

Smo že omenili, da ne bo potrebno umazati niti ene ponve? Sliši se nemogoče, a največja prednost jogurtove omake je ta, da nam je ni treba kuhati. Vse sestavine zanjo namreč zmešamo kar v blenderju, nato pa omako primešamo še vročim na zob kuhanim testeninam. Vse skupaj se bo krasno povezalo in kosilo je na mizi. V manj kot desetih minutah.
Sestavine
- 3 velike limone
- 50 g parmezana
- šopek svežega peteršilja
- 500 g testenin (priporočamo fettuccine)
- 420 g grškega jogurta
- 3 stroki česna
- 3 velike žlice oljčnega olja
- 1 čajna žlička sveže mletega črnega popra
- pol čajne žličke soli
Priprava
1. Na štedilniku zavrite slano vodo in vanjo vrzite testenine. Medtem v blender naribajte lupinico treh limon in nato vlijte še njihov sok. Dodajte riban parmezan in šopek peteršilja. V blender vlijte še grški jogurt, oljčno olje, dodajte še česen, poper in sol.
2. Vse skupaj miksajte približno dve minuti, da se sestavine povežejo v enotno žametno teksturo.
3. Ko so testenine kuhane, jih odcedite in vrnite v lonec. Prelijte z omako in dobro premešajte, da se omaka razporedi. Omaka bo najprej videti precej redka, ko se bo parmezan malce stopil, pa se bo čudovito oprijela testenin. Servirajte in okrasite z vejico peteršilja.
Namig: Ko boste prvič kuhali, uporabite najprej le sok ene limone, nato ga dodajajte po okusu, da vam ne bo omaka preveč kisla.
Preberite še: Tedenski jedilnik: hitro in enostavno kuhanje
Fotografija: OksanaKiian/Getty Images