
Kolač preproste priprave, ki tekne tako topel kot hladen. Zraven lahko ponudimo malce stepene sladke smetane ali vaniljev sladoled.
Sestavine
– pločevinka ananasa (3 koluti za dno pekača)
– 2 žlici rjavega sladkorja
– 60 g masla
– 4 žlice olja
– 100 g rjavega sladkorja
– zvitek vaniljevega sladkorja
– 2 jajci
– 0,5 dl tople vode
– 200–210 g bele moke (odvisno od velikosti jajc)
– žlička pecilnega praška
– 60 g nasekljane bele čokolade
– 60 g narezanih koščkov ananasa (dobro odcejenih)
Priporočamo še: Trend: Ne boste verjeli, kako se pravilno je ananas!
Priprava
1. Pekač dobro namastimo z maslom in posujemo z 2 žlicama rjavega sladkorja. Po dnu razporedimo približno 3 kolute ananasa (prej jih dobro odcedimo na papirnati brisački).
2. V manjši kozici razpustimo maslo in olje. Postavimo na stran.
3. Rjavi sladkor, vaniljev sladkor in jajci penasto stepemo. Jajčni zmesi primešamo stopljeno maslo z oljem ter prilijemo še toplo vodo. Počasi in med mešanjem dodamo moko s pecilnim praškom. Na koncu ročno vmešamo še koščke bele čokolade in drobne koščke ananasa.
4. Maso vlijemo v pripravljen pekač in na 170 stopinj Celzija pečemo 35–40 minut. Pečen kolač pustimo stati 5 minut, nato ga previdno obrnemo na ravno desko (ananas bo zdaj na vrhu). Pustimo, da se ohladi. Narežemo na koščke in ponudimo.
Opomba: Če se nam kolač po vrhu malce dvigne, lahko po želji zgornji del porežemo.
Peče in fotografira Ana Bulat