Ananasov kolač z belo čokolado

Kolač preproste priprave, ki tekne tako topel kot hladen. Zraven lahko ponudimo malce stepene sladke smetane ali vaniljev sladoled.

Sestavine

– pločevinka ananasa (3 koluti za dno pekača)
– 2 žlici rjavega sladkorja
– 60 g masla
– 4 žlice olja
– 100 g rjavega sladkorja
– zvitek vaniljevega sladkorja
– 2 jajci
– 0,5 dl tople vode
– 200–210 g bele moke (odvisno od velikosti jajc)
– žlička pecilnega praška
– 60 g nasekljane bele čokolade
– 60 g narezanih koščkov ananasa (dobro odcejenih)

Priporočamo še: Trend: Ne boste verjeli, kako se pravilno je ananas!

Priprava

1. Pekač dobro namastimo z maslom in posujemo z 2 žlicama rjavega sladkorja. Po dnu razporedimo približno 3 kolute ananasa (prej jih dobro odcedimo na papirnati brisački).

2. V manjši kozici razpustimo maslo in olje. Postavimo na stran.

3. Rjavi sladkor, vaniljev sladkor in jajci penasto stepemo. Jajčni zmesi primešamo stopljeno maslo z oljem ter prilijemo še toplo vodo. Počasi in med mešanjem dodamo moko s pecilnim praš­kom. Na koncu ročno vmešamo še koščke bele čokolade in drobne koščke ananasa.

4. Maso vlijemo v priprav­ljen pekač in na 170 stopinj Celzija pečemo 35–40 minut. Pečen kolač pustimo stati 5 minut, nato ga previdno obrnemo na ravno desko (ananas bo zdaj na vrhu). Pustimo, da se ohladi. Narežemo na koščke in ponudimo.

Opomba: Če se nam kolač po vrhu malce dvigne, lahko po želji zgornji del porežemo.

Peče in fotografira Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana