Odprta Kuhinja

Ananasov kolač z belo čokolado

Odpri galerijo
A+   A-
Kolač preproste priprave, ki tekne tako topel kot hladen. Zraven lahko ponudimo malce stepene sladke smetane ali vaniljev sladoled.


Sestavine


- pločevinka ananasa (3 koluti za dno pekača)
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 60 g masla
- 4 žlice olja
- 100 g rjavega sladkorja
- zvitek vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 0,5 dl tople vode
- 200–210 g bele moke (odvisno od velikosti jajc)
- žlička pecilnega praška
- 60 g nasekljane bele čokolade
- 60 g narezanih koščkov ananasa (dobro odcejenih)
Priporočamo še: Trend: Ne boste verjeli, kako se pravilno je ananas!

Priprava


1. Pekač dobro namastimo z maslom in posujemo z 2 žlicama rjavega sladkorja. Po dnu razporedimo približno 3 kolute ananasa (prej jih dobro odcedimo na papirnati brisački).

2. V manjši kozici razpustimo maslo in olje. Postavimo na stran.

3. Rjavi sladkor, vaniljev sladkor in jajci penasto stepemo. Jajčni zmesi primešamo stopljeno maslo z oljem ter prilijemo še toplo vodo. Počasi in med mešanjem dodamo moko s pecilnim praš­kom. Na koncu ročno vmešamo še koščke bele čokolade in drobne koščke ananasa.

4. Maso vlijemo v priprav­ljen pekač in na 170 stopinj Celzija pečemo 35–40 minut. Pečen kolač pustimo stati 5 minut, nato ga previdno obrnemo na ravno desko (ananas bo zdaj na vrhu). Pustimo, da se ohladi. Narežemo na koščke in ponudimo.
Opomba: Če se nam kolač po vrhu malce dvigne, lahko po želji zgornji del porežemo.

Peče in fotografira Ana Bulat
Datum Objave: 16.3.2019 ob 07:03

Več iz te teme:

ananaspecivo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja