Anina čarobna juha za nepozabno velikonočno kosilo

Velika noč je eden najbolj slovesnih, največjih in najstarejših cerkvenih praznikov, ki je za marsikatero družino posebno doživetje.

Poleg nabiranja zelenja in okrasja za izdelavo butare se jih veliko odloči za blagoslavljanje hrane v cerkvah in vaških kapelicah. Prav hrana je namreč tista, ki veliki noči doda čaroben pridih, saj se na obloženih mizah znajdejo pisani pirhi, šunka, hren, potica in domač kruh. Da bo velikonočno kosilo nekaj posebnega, vam Ana Žontar Kristanc predstavlja odličen predlog za drugačno toplo predjed, hrenovo juho s poširanim jajcem in tunino.

»Velikonočni prazniki so polni dobrot in darov, za katere smo lahko hvaležni. Še posebej čarobne so velikonočne jedi, ki v sebi skrivajo določeno simboliko in so zato še toliko bolj posebne. Poleg tradicionalnih velikonočnih jedi lahko za spremembo pripravite toplo predjed, ki bo zagotovo izstopala od drugih. Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je malce drugačna jed, ki vsebuje značilni velikonočni sestavini – jajca in hren. Da pa je juha nekaj posebnega in nepozabnega, namesto šunke vsebuje tunino v oljčnem olju Rio Mare. Poleg odličnega okusa je tudi bolj zdrava, saj v primerjavi s šunko vsebuje več zdravih maščob,« pojasnjuje Ana, ki se že pripravlja na praznične dni in barvanje pirhov v krogu svojih najbližjih.

Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je primerna tako za edinstveno predjed, ki popestri tradicionalne praznične jedi, kot tudi za topel dodatek obroku ob deževnih pomladnih dnevih. Ana je hrenovo juho obogatila s tunino v oljčnem olju Rio Mare, ki je idealna za pripravo toplih ali hladnih predjedi in tudi svežih solat. Juha je enostavna za pripravo, saj zanjo ne potrebujete veliko sestavin. Postrežemo jo lahko ob različnih priložnostih, prav tako pa je lahko okusna popestritev nedeljskih kosil v krogu domačih.

Za pripravo okusne velikonočne hrenove juhe za dve osebi boste potrebovali:

– 3 krompirje
– 2 stroka česna
– 2 dcl mleka
– 3 dcl vode
– 2 žlici naribanega hrena
– 2 žlici kisle smetane
– 1/2 čajne žličke soli
– 2 poširani jajci
– 2 pločevinki tunine Rio Mare v oljčnem olju
– beli poper po okusu
– 1–2 žlici oljčnega olja
– vejico svežega peteršilja

Celoten recept za hrenovo juho s poširanim jajcem in tunino je Ana objavila na svojem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pa pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed