Odprta Kuhinja

Anine preproste in zabavne polnjene paprike za noč čarovnic

ni podpisa
Odpri galerijo

Noč čarovnic naj bo predvsem priložnost za zabavo, užitek in čarovnije v domači kuhinji.
Bližajo se dnevi, ko bo treba poiskati in izrezljati najgrozljivejšo bučo, pripraviti sladke dobrote za nenapovedane obiskovalce, spremeniti dovoze in dvorišča v mesta duhov … Da pa najstrašnejša noč v letu ne bo le še eno od nadležnih opravil, jo izkoristite predvsem kot priložnost za zabavo in užitek z najbližjimi ter izražanje kreativnosti skozi izvirne dekoracije, kostume in kulinarične čarovnije. Letos si dajte duška! Zmešajte čarovniške koktajle, specite srhljive piškote, naženite gostom strah v kosti s pošastnimi kolački ali pa jih nasmejte z zabavnimi izrezljanimi paprikami po receptu Ane Žontar Kristanc.


--

Ne bi pomislili, da so paprike odličen nadomestek buč, a med njimi je kar nekaj podobnosti. Poleg tega, da se dobro obnesejo kot izvirna praznična dekoracija, nas tako kot buče tudi paprike oskrbijo z vitaminoma C in B6, folno kislino ter kalijem. »Pravijo, da je smeh pol zdravja. Zakaj ne bi poskrbeli še za drugo polovičko,« se sprašuje Ana, ki je zabavne izrezljane paprike napolnila s špageti in preprosto omako iz tunine Rio Mare v oljčnem olju. Njen slastni in hitro pripravljeni obrok z ribami, ki so nepogrešljiv vir beljakovin, omega-3-maščobnih kislin, vitamina B12 in fosforja, je brez dvoma odlična in zdrava kuharska domislica za prihajajoče praznike.Priprava jedi vam ne bo vzela več kot 20 minut, glede na velikost porcije oziroma paprik pa jo lahko postrežete kot toplo ali hladno predjed, s katero boste poskrbeli za šaljiv uvod v praznično kosilo ali večerjo. Izrezljane paprike, nadevane s tuninimi špageti, so odlične tudi kot samostojen obrok, pri katerem si bodo prste obliznili še najmlajši. »Ko otroci pojejo špagete iz paprik, lahko paprike zrežemo na rezine in jim jih pustimo za prigrizek. Ker bodo fino premazane z omako iz tunine Rio Mare, bodo še posebej okusne,« še svetuje Ana.

Za pripravo 6 izrezljanih paprik za noč čarovnic, nadevanih s tuninimi špageti, boste potrebovali:  • 6 oranžnih paprik

  • 150 g špagetov

  • 2 x 80 g tunine Rio Mare v oljčnem olju

  • 100 g kisle smetane

  • 1/3 čajne žličke soli

  • 2 žlici sveže naribanega parmezana

  • beli poper po okusu

  • po želji drobno narezan svež drobnjak


Celoten recept za izrezljane paprike, nadevane s tuninimi špageti, je Ana objavila na svojem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pa pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran http://www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.
Datum Objave: 4.11.2019 ob 12:11

Več iz te teme:

paprikatuninanoč čarovnicRio Mare

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja