Bananovi ježki: kot tisti iz otroštva, a še boljši
Odpri galerijo
A+ A-
Slastne kroglice, polne nostalgije. Ah ja, ježki. Pa ne tisti, ki se bodičasti potepajo po gozdovih. Govorimo o okroglih bombicah iz slaščičarskih vitrin najinega otroštva.
Bananovi ježki
Masa
- 2 manjši zreli banani
- 200 g piškotov savoiardi
- 100 g maslenih piškotov
- 2 zvrhani žlici nutelle
- žlica ruma
- 3–5 žlic mleka
- 50 g masla sobne temperature
- sladkor v prahu po okusu
Kožušček
- kokosova moka
- čokoladne mrvice
Priprava
1. Piškote stresemo v skledo ali jih zapremo v vrečko in zdrobimo z lesenim valjarjem – ni treba preveč na fino.
2. Banani olupimo in ju na krožniku pretlačimo z vilicami.
3. V posodi zmešamo zdrobljene piškote, pretlačene banane, nutello, rum, mleko in zmehčano maslo.
4. Maso pokusimo in ji po potrebi dodamo malo sladkorja v prahu.
5. Posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik za 2 uri.
6. Ko je masa spočita, od nje odtrgamo za manjšo pest veliko kepo in jo med dlanmi oblikujemo v čim bolj pravilno kroglo.
7. Kroglico povaljamo v kokosovi moki ali čokoladnih mrvicah, da dobimo ježka, in postavimo na papirček za pralineje ali mafine.
Priporočamo še: Najbolj sočne kakavove kocke
Datum Objave: 24.9.2022 ob 06:09