Najbolj sočne kakavove kocke

Se spomnite polnega pekača puhastega peciva s kakavom? Tako ga lahko naredimo zares neverjetno sočnega in nepozabnega.

Prav vsak zvezek, v katerega družine vrsto let skrbno zapisujejo recepte, ki jim lepšajo različna življenjska obdobja, skriva kakavovo pecivo. Različic je nešteto – prelijemo ga s pudingom, dodamo kislo smetano, premažemo s kokosovo kremo, spečemo celo brez jajc. Jaz sem navdih za svojo izvedbo poiskala v tres leches, pecivu iz Južne Amerike, ki je prelito s tremi vrstami mleka in slovi kot najbolj sočno na svetu. Pripravite pekač s stranicami 18 x 28 cm!

Kakavove kocke

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 4 žlice mleka
  • 85 g moke
  • 25 g temnega kakava
  • žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

Preliv

  • 120 g kondenziranega mleka
  • 300 g mleka
  • 10 g ruma (lahko izpustite)
  • stepena sladka smetana

Priprava

1. Pečico vključimo na 175 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Jajca ločimo.

3. Začnemo z beljaki: ko se med stepanjem začnejo peniti, jim dodamo sladkor in čvrsto stepemo na višji hitrosti. Nato hitrost zmanjšamo na srednjo in postopoma dodajamo rumen­jake, pomešane z mlekom.

4. Ročno nato vmešamo moko, ki smo ji dodali kakav, pecilni prašek in sol.

5. Biskvitno maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 20 minut.

6. Pečen biskvit zvrnemo na desko, odstranimo papir za peko in ga vrnemo v pekač. Gosto ga prepikamo z leseno palčko za nabodala in še vročega prelijemo z mešanico obeh vrst mleka in ruma.

7. Postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se popolnoma ohladi in prepoji.

8. Premažemo s stepeno smetano, posujemo s kakavom in ponudimo.

Priporočamo še: Genialen način, kako očistiti pečico brez drgnjenja (namig: aluminijasta folija)
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed