Najbolj sočne kakavove kocke

Se spomnite polnega pekača puhastega peciva s kakavom? Tako ga lahko naredimo zares neverjetno sočnega in nepozabnega.

Prav vsak zvezek, v katerega družine vrsto let skrbno zapisujejo recepte, ki jim lepšajo različna življenjska obdobja, skriva kakavovo pecivo. Različic je nešteto – prelijemo ga s pudingom, dodamo kislo smetano, premažemo s kokosovo kremo, spečemo celo brez jajc. Jaz sem navdih za svojo izvedbo poiskala v tres leches, pecivu iz Južne Amerike, ki je prelito s tremi vrstami mleka in slovi kot najbolj sočno na svetu. Pripravite pekač s stranicami 18 x 28 cm!

Kakavove kocke

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 4 žlice mleka
  • 85 g moke
  • 25 g temnega kakava
  • žlička pecilnega praška
  • ščepec soli

Preliv

  • 120 g kondenziranega mleka
  • 300 g mleka
  • 10 g ruma (lahko izpustite)
  • stepena sladka smetana

Priprava

1. Pečico vključimo na 175 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2. Jajca ločimo.

3. Začnemo z beljaki: ko se med stepanjem začnejo peniti, jim dodamo sladkor in čvrsto stepemo na višji hitrosti. Nato hitrost zmanjšamo na srednjo in postopoma dodajamo rumen­jake, pomešane z mlekom.

4. Ročno nato vmešamo moko, ki smo ji dodali kakav, pecilni prašek in sol.

5. Biskvitno maso prelijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 20 minut.

6. Pečen biskvit zvrnemo na desko, odstranimo papir za peko in ga vrnemo v pekač. Gosto ga prepikamo z leseno palčko za nabodala in še vročega prelijemo z mešanico obeh vrst mleka in ruma.

7. Postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se popolnoma ohladi in prepoji.

8. Premažemo s stepeno smetano, posujemo s kakavom in ponudimo.

Priporočamo še: Genialen način, kako očistiti pečico brez drgnjenja (namig: aluminijasta folija)
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana