Odprta Kuhinja

Bananovi mafini s čokolado

A+   A-
Recept sta Midva kuhava pripravila med morskim oddihom, kjer sta imela dostop le do zmedene tehtnice, ki ni razlikovala med 50 in 500 grami, zato so količine sestavin navedene v gospodinjskih merah.


Sestavine (za 6 mafinov)


- 8 žlic moke
- 4 žlice sladkorja
- 2 zvrhani žlici grenkega kakava
- 2 zreli banani
- jajce
- zvrhana žlička pecilnega praška
- 2 vrstici bele čokolade
- 2 vrstici temne čokolade

Priprava


1. Banani pretlačimo z vilicami in zmešamo z jajcem.

2. Vse suhe sestavine zmešamo in jih dodamo k jajčni mešanici.

3. Čokoladi nasekljamo na majhne koščke in jih vržemo v testo.

4. V kavne skodelice zatlačimo papirčke za mafine in po njih razporedimo dobljeno zmešnjavo.

5. Po 20 minutah peke na 180 stopinjah so mafini nared za požret’!

Opomba: Take skodelice z mafinom ne bi niti Cankar zavrnil, ko bi mu jo mati na podstreho prinesla.


Receptura in naslovna fotografija: Midvakuhava.si

Preberi še: Torta tropski gozd brez moke

Datum Objave: 23.8.2017 ob 17:08

Več iz te teme:

sladicabananeMidva kuhavablaž in tjašabananovi mafinihitoenostavnaskodelice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja