
Recept sta Midva kuhava pripravila med morskim oddihom, kjer sta imela dostop le do zmedene tehtnice, ki ni razlikovala med 50 in 500 grami, zato so količine sestavin navedene v gospodinjskih merah.
Sestavine (za 6 mafinov)
– 8 žlic moke
– 4 žlice sladkorja
– 2 zvrhani žlici grenkega kakava
– 2 zreli banani
– jajce
– zvrhana žlička pecilnega praška
– 2 vrstici bele čokolade
– 2 vrstici temne čokolade
Priprava
1. Banani pretlačimo z vilicami in zmešamo z jajcem.
2. Vse suhe sestavine zmešamo in jih dodamo k jajčni mešanici.
3. Čokoladi nasekljamo na majhne koščke in jih vržemo v testo.
4. V kavne skodelice zatlačimo papirčke za mafine in po njih razporedimo dobljeno zmešnjavo.
5. Po 20 minutah peke na 180 stopinjah so mafini nared za požret’!
Opomba: Take skodelice z mafinom ne bi niti Cankar zavrnil, ko bi mu jo mati na podstreho prinesla.
Receptura in naslovna fotografija: Midvakuhava.si