Beljakov čips, posladek, vreden greha

Slaščica je iz knjige Urške Fartelj 220 stopinj poševno, ki je pred kratkim izšla pri Mladinski knjigi.

Sestavine

– 6 beljakov
– 140 g sladkorja
– 160 g moke
– ščep soli
– vaniljeva semena
– 100 g praženih lešnikov (ali mandljev, orehov, arašidov)
– 100 g nesoljenih pistacij in/ali goji jagod

Priporočamo še: Odličen recept za dödole

Priprava

1. Beljake stepamo in jim dodajamo sladkor. Stepemo jih v gost, čvrst sneg.

2. Moko presejemo k beljakom in jo vmešamo z metlico, da v zmesi ostane čim več zraka. Na koncu z lopatko vmešamo še oreščke ter goji jagode in/ali pistacije.

3. Pekač prekrijemo s papirjem za peko in zmes nadevamo v pekač, imenovan srnin hrbet. Beljakov biskvit pečemo pri 220 ºC približno 20 minut.

4. Biskvit obvezno ohladimo. Ohlajenega narežemo z mesoreznico na 2 mm debelo. Rezine odlagamo na pekač, prekrit s s papirjem za peko.

5. V pečici jih pri 100 ºC posušimo v hrustljav čips (10–15 minut).

Priporočamo: To so največji kulinarični trendi, ki bodo zaznamovali leto 2019

Recept in fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed